Bodrum Su Projesi tanıtıldı

Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) işbirliğinde yürütülmekte olan Bodrum Su Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar, Bodrum Su ve Kanalizasyon...

Bodrum Su Projesi tanıtıldı

Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) işbirliğinde yürütülmekte olan Bodrum Su Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar, Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ) tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Bodrum Halkıyla paylaşıldı.

Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Su Projesi’ni gerçekleştiren yetkililer, siyasi partilerin Bodrum temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve Bodrum halkı katıldı.

Sunum Bodrum Su Projesi ile ilgili kısa bir filmin gösterimi ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon suyun savaşların da barışın da en önemli nedeni olduğunu belirtterek “2009’da göreve geldiğimizde yüzde 75 su kaçağı vardı. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yüzde 50’ye kadar indirebildik. Hedef bunu yüzde 15’lere çekebilmek. Bunu bizler yaptık. Başta Dursun Göktepe ve Ali Rıza Uysal olmak üzere Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerimin bana vermiş olduğu destek için kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Türkiye’de bir ilki başardık. Bugüne kadar Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ilçe bazında hiçbir belediyeye kredi vermemiş. Bodrum bu konuda bir ilktir. Yaptığımız toplantılarda Bodrum’u kendilerine anlattık. Onlar da bize inandılar ve 13 yıl vadeli, ilk 3 yılı ödemesiz ve 2 milyon. euro’ya yakın hibe ile bu krediyi aldık. Önce aramızdaki sözleşmeleri tamamladık. En büyük kazancımız Türkiye Yatırım Bankası ve Hazine’nin bu krediyi 3 ay gibi kısa bir sürede onaylamasıdır. Bu kredilerin hepsi Bodrum’un alt yapısına harcanacaktır. Yani Mehmet Kocadon kendisine makam aracı almayacak ya da başka birimlerde kullanılmayacak. Keşke bu borçlanmalar çok öncelerden yapılsaydı da Bodrum turizmine en büyük katkıyı sağlayan alt yapı, şu anda bu vaziyette olmasaydı. Ama hiçbir şeyi kaçırmış değiliz, mücadele etme ruhumuzu yitirmedik. Yaptıkça yapıyoruz. Geçilmez dediler geçtik, açılmaz dediler açtık, yetişmez dediler yetiştirdik. Şu anda sadece Cevat Şakir Mahallesi’nde 17 kilometre asbest su borusu değişimi var. Biz bunun turizm sezonuna yetişmesi için mücadele ediyoruz. Ama halkın sağlığı söz konusu olduğunda hiç kimse kusura bakmasın sezon başıdır, sezon sonudur durumunu ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.