Bodrum Şehir Stadı yenileniyor

Kullanımı 10 yıl süreyle Bodrum Belediyesi Bodrumspor’a devredilen Bodrum Şehir Stadı’nda yenileme çalışmaları başladı.2014-2015 Futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 7’inci Grup’ta namağlup şampiyon olan B.B. Bodrumspor...

Bodrum Şehir Stadı yenileniyor

Kullanımı 10 yıl süreyle Bodrum Belediyesi Bodrumspor’a devredilen Bodrum Şehir Stadı’nda yenileme çalışmaları başladı.

2014-2015 Futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 7’inci Grup’ta namağlup şampiyon olan B.B. Bodrumspor buse Spor Toto 3’üncü Lig’te mücadele edecek. Kullanımı Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü’nde bulunan Bodrum Şehir Stad’ı gerekli yazışmalar sonrasında 10 yıllığına Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübüne devredildi. Devir sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’nun profesyonel liglerde stad ve güvenlik talimatı doğrultusunda Bodrum Şehir Stadı’nda yenileme çalışmaları başladı.

TFF yetkilileri tarafından yapılan ilk incelemelerin ardından B.B. Bodrumspor yönetimine bildirilen eksikler doğrultusunda Bodrum Şehir Stadı’nda yapılacak başlıca çalışmalar arasında; stadın seyirci kapasitesinin arttırılması, mevcut soyunma odalarının yenilenmesi, bayan hakem odası yapılması, doping odası yapılması, temsilci ve gözlemci odası yapılması, sağlık odası yapılması, protokol tribünü arkasına dinlenme salonu yapılması, mevcut tuvaletlere ilave olarak her tribüne 1 kadın 2 erkek tuvaleti yapılması, tribünlerde yaşanacak herhangi bir olumsuz olay anında stad içine açılacak 6 adet tahliye kapısı, en 10 kişilik basın tribünü yapılması, misafir tribününün kapasitesinin arttırılması, koltukların numaralandırılması ve 6 adet giriş turnikesi kurulması bulunuyor.

Bodrum Şehir Stadı’nın suni çimlerinin sertifikasının 23 Aralık’ta süresinin dolacağı ancak TFF yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında önümüzdeki sezon değiştirilmek şartıyla bir yıl daha oynanabilirlik izninin alındığı ve B.B. Bodrumspor Kulübü’nün TFF’nin kulüplere tesis fonundan yararlanmak içinde başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bodrum Şehir Stadı’nda Bodrum Belediyesi Bodrumspor tarafından Spor Toto 3’üncü Lig statüsü kapsamında başlayan çalışmalar Ağustos ayında sona erecek.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.