Bodrum Planları kamuoyuyla paylaşıldı

"Bodrum'un geleceğini hep birlikte planlayalım" diyerek meslek gruplarına çağrıda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan ve büyük ölçüde tamamlanan "Bodrum İlçesi İmar Planları...

Bodrum Planları kamuoyuyla paylaşıldı

"Bodrum'un geleceğini hep birlikte planlayalım" diyerek meslek gruplarına çağrıda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan ve büyük ölçüde tamamlanan "Bodrum İlçesi İmar Planları Tespit, Analiz ve Bütünleme Çalışmaları"nı ekibiyle birlikte kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Kocadon, katılımcılardan, Bodrum için önem taşıyan bu çalışmaya ortak olmalarını isteyerek 10 gün içerisinde fikir ve düşüncelerini kendisine iletmelerini talep etti.

"6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile ilçe bütününde tek bir belediye olan Bodrum’un yetki ve hizmet sınırları da genişledi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan "Bodrum İlçesi İmar Planları Tespit, Analiz ve Bütünleme Çalışmaları"nın büyük ölçüde tamamlanmasının ardından düzenlenen toplantıda, yapılan çalışmalar hakkında ekibiyle birlikte kamuoyuna bilgi verdi.

Başkan Mehmet Kocadon'un ev sahipliğinde Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Müfit Bayram, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez başta olmak üzere çok sayıda oda, dernek yöneticisi ve üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

6360 sayılı kanun kapsamında 11 belediyenin birleşmesiyle tek bir belediye olarak ilçe bütününe hizmet veren Bodrum Belediyesi'nin Büyükşehir kanunundan sonra bugüne kadar geçen dönüşüm süreci içinde yaşanan planlama karmaşasının önüne geçmek ve genişleyen yetki sınırları içerisinde Bodrum Belediyesi'nin "Bütüncül ve Planlı Gelişim" ana hedefine ulaşabilmek amacıyla başlattığı çalışmalar büyük oranda tamamladı.

Semra Kutluay ve ekibinin gerçekleştirdiği sunum öncesi konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çalışmanın önemine değindi.

“11 plan olması gerekirken 51 plan var”

Kocadon, "Sizlere az sonra anlatacaklar ama bu göreceğimiz görüntüler asla bizi karamsarlığa sürüklemesin. Çünkü bugün burada toplanmamızın en büyük amacı; bu kara tabloyu güçlerimizi birleştirerek yok etmek, fikir jimnastiği yaparak Bodrum'un geleceğini nasıl hazırlarız, bunu planlamak; amacımız bu. Bir daha söylüyorum; kimsenin elinden yasal haklarını almak gibi bir düşüncemiz yok. Eğer böyle bir düşüncemiz olsaydı biz bu çalışmaların hepsini kapalı kapılar ardında yapardık. Şimdi bu birinci aşama... Amacımız sizlerden gelecek dokümanlarla bir Ankara çıkarması yapmak. Çünkü biliyorsunuz; hem şehircilik bakanlığımız, hem turizm bakanlığımız planlar konusunda yetkili. Onlarla da bir görüşme yaptıktan sonra ki burada gördüğünüz gibi teknik olarak meslek gruplarını çağırdım. Görüşmenin ardından Bodrum Yarımadası planları için büyük bir çalıştay da yapacağız. Bugün gördüğünüz tablo sadece bir fotoğraf; imar planlarıyla ilgili Bodrum Yarımadası'nın fotoğrafını çekmeye çalıştık. Bakın o kadar enteresan ki; 11 tane belediyemiz vardı. Şuanda elimize baktığımızda ve topladığımızda, düşünebiliyor musunuz? Bodrum genelinde 51 adet plan mevcut. Düşünün ki normalde 11 tane plan olması lazım. Bunun dışında 1000'in üzerinde tadilat işlemi görmüş ama işlenmemiş birçok durum var karşımızda. Çalışmayan yollar, birbirinin üstüne binmiş, belde sınırlarını aşmış planlar. Onun için biz başta söylediğimiz gibi bunların hepsini hep beraber düzelteceğiz. Dediğim gibi; gelecek Bodrum'un." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.