Bodrum Oda Orkestrası sahne alıyor

Bodrum Oda Orkestrası, 1 Şubat Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alıyor.Halka açık ve ücretsiz olan konserde orkestrayı İtalyan orkestra şefi Stefano Mazzoleni yönetecek. Solist olarak da İzmir...

Bodrum Oda Orkestrası sahne alıyor

Bodrum Oda Orkestrası, 1 Şubat Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alıyor.

Halka açık ve ücretsiz olan konserde orkestrayı İtalyan orkestra şefi Stefano Mazzoleni yönetecek. Solist olarak da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu katılacak. Programda Klasik müziğin en sevilen eserlerinden olan Antonio Vivaldi’nin her biri bir mevsimi canlandıran ve dört konçertodan oluşan ünlü Mevsimler’i, Nevit Kodallı’nın Telli Turna Orkestra süiti ve Piotr İlyiç Çaykovski’nin yaylı çalgılar için yazılmış en önemli eseri olan Seranad’ı seslendirilecek.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün düzenlenen konser ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bilindiği gibi bölgemiz antik çağdan bu yana kültür ve sanatın etkisinde kalmış bir bölge. Aynı zamanda Muğla ili olarak sahil bandımız ülkemizin Avrupa’ya açılan en önemli penceresi. Bu bakımdan Bodrum Oda Orkestrasının Muğla’da vereceği konseri önemsiyoruz. Muğlalı hemşerilerimin ilgi göstereceğinden eminim. Bilindiği gibi Muğla artık bir büyükşehir statüsünde olacak. Önümüzdeki dönemde kültür ve sanat alanında ilçelerimizi de kapsayacak şekilde önemli gelişmeler olacaktır.”

Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde çalışmalarına devam eden Bodrum Oda Orkestrası, genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşuyor ve beş seneden bu yana konser etkinliklerini sürdürmekte. Orkestranın başkemancılığını ise Sema Korkut yürütürken, Orkestrayı şimdiye kadar Gürer Aykal, Antonio Pirolli,Naci Özgüç,İbrahim Yazıcı,Betin Güneş,İclal Kardıçalı,Lee Jong-Wuk ve Nesrin Bayramoğulları yönetti. Pepe Romero, İdil Biret, Suna Kan, Şefika Kutluer, Ersun Kocaoğlu, Ozan Akkol, İnna Akulinina, Mario Hossen, Sema Korkut, Lee Gong-Hee ve Cha Seung-Hee gibi çok sayıda soliste de eşlik edildi.

Bodrum Oda Orkestrası sanatçıları yurt içinde şimdiye kadar gerçekleştirdiği pek çok konserin yanında 2012 yılı Eylül ayında aldıkları davet üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları Konacık, Ortakent ve Side Belediyeleri ile bazı sponsorların desteğiyle gittikleri Güney Kore’de yedi konser gerçekleştirerek önemli bir başarı elde ettiler ve aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımına destek oldular.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.