Bodrum, Myndos için elele verdi

Myndos Kentini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Salih Güney, müzisyen Selçuk Alagöz ve prodüktör Ozan Eşiyok, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.Dernek Başkanı Salih Güney ziyaret sırasında...

Bodrum, Myndos için elele verdi

Myndos Kentini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Salih Güney, müzisyen Selçuk Alagöz ve prodüktör Ozan Eşiyok, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Salih Güney ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Gümüşlük yakınlarındaki tarihi antik kent Myndos’tan kalan antik tiyatro ve hamamınınortaya çıkarılmasına kaktı sağlamak amacıyla bir konser düzenlemek istediklerini ve Bodrum Belediyesi’nden bu konuda yardım beklediklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, kalıcı ve sürdürülebilir turizm için tarihi zenginliklerin sergilenmesinin gerektiğini belirterek, “Turizmdeki en büyük olgulardan biri meraktır. İnsanlar merak ettikleri yere gider, bu yüzden yerel değerlerimize sahip çıkmamız gerek. Bodrumumuzda bir kalemiz, bir antik tiyatromuzve dünyanın yedi harikasından biri olan Mozolemiz, bunun yanında önemi yeni fark edilen Leleg yerleşimi Pedasa ve Myndos Antik Kenti var. Bu önemli coğrafyada yaşamış kültürlerin bize lütfettiği bu güzellikleri dünya insanları ile paylaşmamız lazım. Bu nedenle ben de bu değerlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak için değerli sanatçı ağabeylerimin talep etmiş olduğu desteğin her zaman arkasındayım ve destek olmaya da devam edeceğim. Böyle bir amaca hizmet etmek için bir araya gelmek istemelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

7 Eylül 2013 Cumartesi günü Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenecek olan konsere Akrep Nalan, Atilla Atasoy, Cahit Berkay, Fedon, Nil Burak, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz ve Sevda Karaca katılacak. Konserden elde edilecek gelir Myndos’taki antik tiyatro ve hamamın ortaya çıkartılması için harcanacak.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.