Bodrum mavisiyle buluşuyor

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (BESİAD), Henkel Yapı Kimyasalları sponsorluğunda geçtiğimiz yıl başlattığı "Bodrum Mavisi" projesinin ikinci etabına start verildi. Yokuşbaşı’ndan başlatılan proje çerçevesinde,...

Bodrum mavisiyle buluşuyor

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (BESİAD), Henkel Yapı Kimyasalları sponsorluğunda geçtiğimiz yıl başlattığı "Bodrum Mavisi" projesinin ikinci etabına start verildi. Yokuşbaşı’ndan başlatılan proje çerçevesinde, Bodrum Belediye meydanına kadar olan bölgedeki 200’ü aşkın binanın pencere ve kapı söveleri tescilli Bodrum Mavisi’ne boyanırken, bina cephelerinin peyzaj düzenlemesi de yapılacak.

BESİAD ile Bodrum Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen "Bodrum Mavisi" projesi kapsamında, ilçe girişinden belediye meydanına kadar tüm ev ile işyerlerinin kapı ve pencereleri, tescilli Bodrum Mavisi rengiyle boyanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Hamam Sokak'ta gerçekleştirilen projenin ikinci etabı; BESİAD Başkanı İlhami Özden ile CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ilk pencereyi boyamasıyla start aldı.

Başkan Kocadon "Bodrum'u Bodrum yapan en önemli özelliklerinden birisi kentsel kimliğini korumasıdır. Bunlardan birisi beyaz evlerimiz, diğeri de yine Bodrum'a özgü mavimizdir. Kampanyamızda önce Hamam Sokağı maviye boyamıştık. Şimdi kentin girişinden belediye meydanına kadar olan bölümü Nisan ayının sonuna kadar boyayıp bitireceğiz. Bodrum mavisi uygulamasını kent merkezinden tüm yarımadaya yayarak kentsel kimliği koruyarak gelecek nesillere aktarmak" dedi.

İki yıl önce Bodrum mavisi renginin patentini alarak tescilini yaptıran BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden de Henkel ve Kaplan İnşaat'ın verdiği boya desteği ve belediyenin işçileri aracılığıyla kampanyanın devam edeceğini belirtti.

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği-BESİAD'ın bir önceki dönem başkanlığını yürüten Engin Kaplan tarafından başlatılan "Bodrum Mavisi" projesi, Bodrum'un bir 'marka' sı haline geldi.

BESİAD'ın Bodrum’a hediyesi

Projenin mimarı olan BESİAD eski Başkanı ve İşadamı Engin Kaplan, dernek olarak, Bodrum Mavisi’nin 20’den fazla sınıfta isim hakkını aldıklarını ve Bodrum Belediyesi’ne hediye ettiklerini belirtti.

‘Bodrum Mavisi’nin bir marka olduğunu söyleyen Kaplan, boyama işleminin, uzun soluklu bir proje Olan Bodrum Mavisi konusunda 'algı' ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekeştirildiğini belirtti. Kaplan, “Proje başladığından bu yana, Bodrum’un tüm figürlerinde, kapı ve pencere sövelerinde çok yoğun bir şekilde Bodrum mavisi kullanılıyor. Amacımız, hem Bodrum Mavisi adının oturmasını sağlamak, hem de insanları, Bodrum’a geldiklerinde, evlerinin ya da işyerlerinin cephesini hangi renge boyayacaklarını düşünme zahmetinden kurtarmaktı. Böylece Bodrum dokusuna aykırı hareketlerin de sona ermesini hedefledik. Bodrum’da yaşıyorsak, beyaz boyalı, mavi pencereli begonvilli evlerde oturacağımızı da bilmeliyiz. Bu yıl ikinci etapta, yaklaşık 200 dış cepheyi Bodrum Mavisi’ne boyayacağız” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.