Bodrum Mavi Bayraklı plajlarıyla dikkat çekiyor

Bodrum, mavi bayraklı plajlarıyla yerli yabancı turistlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Bodrum'da 62 adet mavi bayraklı plaj bulunurken bu plajların 7 tanesi ise halk plajı.2014 yılında Türkiye’de 397 adet plaj mavi bayrak alırken,...

Bodrum Mavi Bayraklı plajlarıyla dikkat çekiyor

Bodrum, mavi bayraklı plajlarıyla yerli yabancı turistlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Bodrum'da 62 adet mavi bayraklı plaj bulunurken bu plajların 7 tanesi ise halk plajı.

2014 yılında Türkiye’de 397 adet plaj mavi bayrak alırken, Muğla genelinde 89 plaja mavi bayrak asıldı. 89 mavi bayraklı plajın  62'si ise Bodrum'da.  Bodrum genelinde; Bodrum Kumbahçe Halk Plajı, Ortakent Halk Plajı, Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajı, Gümüşlük Bölme Halk Plajı, Bitez Halk Plajı, Turgutreis Günbatımı Plajı ve Yalıkavak Halk Plajı olmak üzere yedi tane mavi bayraklı halk plajı bulunuyor. Bodrum'da plajların haricinde ayrıca üç mavi bayraklı marina ve altı mavi bayraklı da yat bulunuyor.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından plajlar için belirlenen 27 kriter, 2013 yılı itibariyle 33'e çıkarıldı. Bu kriterlerin bir kısmı zorunlu, bir kısmı ise kılavuz kriterler olarak açıklandı. Mavi bayrak, bu kriterleri 1 yıl süre ile sağlayan plajlara veriliyor.

En son Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla İl Koordinatörlüğü tarafından Bitez Halk Plajı Cankurtaran ekiplerinin de desteğiyle Bitez Halk Plajı'na mavi bayrak asıldı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.