Bodrum Mandalinası ATM oldu

Bodrum Mandalina Üreticileri Birliği ile TEB’in projelendirdiği ve Bodrum Ticaret Odası ile Bodrum Belediyesi’nin desteği ile yapılan Bodrum Mandalinası Temalı ATM, Neyzen Tevfik Caddesi’nde hizmete girdi.Heykeltıraş Alper Orkun...

Bodrum Mandalinası ATM oldu

Bodrum Mandalina Üreticileri Birliği ile TEB’in projelendirdiği ve Bodrum Ticaret Odası ile Bodrum Belediyesi’nin desteği ile yapılan Bodrum Mandalinası Temalı ATM, Neyzen Tevfik Caddesi’nde hizmete girdi.

Heykeltıraş Alper Orkun tarafından yapılan mandalina temalı ATM’nin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Bodrum Mandalina Üreticileri Birliği Başkan Vekili İsmail Akpınar ve yetkililer katıldı.

Her fırsatta mandalina sayesinde eğitim gördüğünü dile getiren ve geçmişte oldukça önemli bir ekonomik girdi sağlayan Bodrum mandalinasının farkındalığını artırmak için böyle bir proje hazırladıklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi; “Bodrum mandalinası 1990’lı yıllara kadar, Bodrum ekonomisine katkı sağlamış bir meyvedir. Ancak Bodrum’da turizmin gelişmesi ile birlikte ekonomik gücünü yitirdi. Fakat biz hala ısrarla Bodrum’un güney bölgesindeki narenciye bahçelerini korumak için mücadele ediyoruz. Bodrum Mandalina Üreticiler Birliği’ni kurduktan sonra Mandalina Gazozu, Mandalina Lokumu ve Mandalina Reçeli’ni üreterek yeniden ekonomik gücünü sağlamaya çalışıyoruz. Bodrum mandalinasını yeniden Bodrum ve Türkiye gündemine getirebilmek adına bir banka ile mandalina ATM’si yaptık, etrafına da mandalina ağaçları diktik. Böylelikle mandalinamızı her yerde tanıtmaya çalışıyoruz”

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.