Bodrum, Hintli turistlere talip

Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum, bu yıl Hindistan’da düzenlenen bir turizm fuarına katıldı. Turizm fuarında yapılan tanıtımlar sonrası bu yıl ilçeye 50 binin üzerinde Hintli turistin gelmesi bekleniyor.Hindistan’ın Yeni...

Bodrum, Hintli turistlere talip

Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum, bu yıl Hindistan’da düzenlenen bir turizm fuarına katıldı. Turizm fuarında yapılan tanıtımlar sonrası bu yıl ilçeye 50 binin üzerinde Hintli turistin gelmesi bekleniyor.

Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen SATTE New Delhi Turizm Fuarı’na 2. defa katılan Bodrum’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir yer ayrıldı. Bodrum’u Hindistan da BOYTAV ve BODER Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Külcü temsil etti.

Avrupa dışında, Çin ve Hindistan ülkelerinde de başlatılan tanıtım çalışmalarını istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini belirten BOYTAV ve Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, Hindistan’da ekonomik durumu iyi olan 100 milyon kişi bulunduğunu belirterek, "Bu rakamın önümüzdeki yıllarda 300 milyona çıkacağının tahmin ediliyor. Türkiye’ye geçen yıl 92 bin Hintli turistin geldiğini biliyoruz. Hintli turistler alışverişi, eğlenceyi, mavi yolculuğu, su sporlarını, dalmayı, golfu seviyorlar, düğün ve balayını yurt dışında yapmak istiyorlar. Hindistan’dan İstanbul’a genellikle 3 günlüğüne gelen turistler farklı bir destinasyonda tatillerine devam ediyorlar. İstanbul’dan sonra ikinci durağın Bodrum olması için New Delhi Turizm Fuarı’nda Bodrumumuzun tanıtım çalışmalarını yürüttük. 7-9 Şubat 2014 tarihleri arasında MUMBAİ şehrinde düzenlenecek, One World Travel Market Turizm Fuarı’na da katılacağız ve Hintli turistleri Bodrum’a en güzel şekilde konuk edebileceğimizi göstereceğiz. Bu arada New Delhi Turizm Fuarı’nda Outbound Tour Operators Association of India (OTOAI) Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hindistan Kültür ve Tanıtma Müşaviri Özgür Aytürk ve BOYTAV Genel Sekreteri M. Cemil Bayraktar’ın yaptığı görüşmeler sonucunda 2014 yılında Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği’nin Bodrum’da toplanması için ön görüşmeler yapıldı. Bodrum’da yapılacak olan bu toplantıya 300 turizm seyahat acentesi sahibi katılacak. Ocak ayın Hindistan fuarı dışında fuarlara da katıldık. 14-19 Ocak 2014 tarihlerinde Hollanda Utrecht, 24-26 Ocak 2014 tarihlerinde İrlanda Dublin Holiday World Show ve 30 Ocak-02 Şubat 2014 tarihlerinde de İstanbul EMITT Turizm Fuarlarında Bodrum’u en iyi şekilde temsil ettik. Dünya’nın 5. büyük fuarı olan EMITT’de geçen sene olduğu gibi bu sene de ödül aldık. Bu ödüller verdiği güçle Bodrum’u tanıtmaya tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.