Bodrum Hayvan Barınağı iyileştiriliyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis'te yer alan Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici...

Bodrum Hayvan Barınağı iyileştiriliyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis'te yer alan Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan ile görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir süre barınağı gezerek inceleme yapan Başkan, Bodrum Belediyesi olarak bakıma muhtaç hayvanlara en iyi hizmeti sunabilmek için barınakları günden güne daha da iyileştirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarına ve bakım muhtaç hayvanlara yardımcı olabilmek için Bodrum Belediyesi olarak barınaklarımızı her gün daha da güçlendirmek için örnek bir çalışma yürütüyoruz. Verdiğimiz bu emekler sonucunda ise 2014 yılı Muğla İl Hayvanları Koruma Kurulu tarafından Muğla il genelinde "En İyi Barınak" olarak örnek gösterildik. Barınağımızda mevcut su sorunu vardı. Ekiplerimiz müdahale ederek su kuyusunu rehabilite edip faaliyete geçirdi ve bu sorunu da ortadan kaldırmış olduk. Ayrıca bozuk yolları da asfaltlayarak ulaşımı rahatlattık. Torba ve Turgutreis olmak üzere Bodrum genelinde faaliyette olan 2 adet barınağımız var. Bu barınaklarımızda görevli veterinerlerimiz ve personeller tarafından bakıma muhtaç hayvanlar tedavi ediliyor, bakımları yapılıyor. Özellikle sokağa terk edilen hayvanlar, ekiplerimizce tespit edilerek tedavi altına alınıyor. Hayvan sever dostlarımız, gönüllülerimiz de bizlere bu çalışmalarda destek oluyor. Bodrum’da yaşayan veya yaz aylarını Bodrum’da geçiren vatandaşlarımızdan bu konuda tek isteğimiz; hayvanlarını sokağa terk etmemeleri. Bu konuda bizlere ulaşan ihbarları da mutlaka değerlendiriyoruz. Ayrıca planlı olarak Bodrum Hayvan Hakları Derneğimiz ile birlikte tedavi ve kısırlaştırma çalışmalarımız da bölge bölge sürüyor. Barınaklarımızda sadece kedi ve köpeklerin değil; yaralı olarak bulunan martı, baykuş, domuz gibi hayvanlar ile geçtiğimiz haftalarda söz konusu olan sahipsiz kalan maymun gibi hayvanların da bakımlarını üstleniyoruz. Ekiplerimiz bu konuda özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Barınaklarımıza gelerek gönüllü olarak çalışan tüm hayvan dostlarımıza ve Bodrum Hayvan hakları Derneği üyelerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

Turgutreis'teki Bakım Merkezi'nde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Eylül ayına kadar geçen süre içerisinde devam eden çalışmalar kapsamında 135 kısırlaştırma, 50 kuduz aşısı, 20 kemik ameliyatı ve 24 de sahiplendirme işlemleri yapıldı.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.