Bodrum Global Run-3 başlıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Global Liman İşletmeleri’nin Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde gerçekleşecek "Bodrum Global Run 3", 15-17 Nisan’da Bodrum’da yapılacak.Birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak Bodrum Global...

Bodrum Global Run-3 başlıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Global Liman İşletmeleri’nin Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde gerçekleşecek "Bodrum Global Run 3", 15-17 Nisan’da Bodrum’da yapılacak.

Birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak Bodrum Global Run 3'ten elde edilecek gelirle, TOÇEV ve Parıltı Derneği’ne katkıda bulunacak. Geçtiğimiz yıl Karadağ’da yapılan Global Run’ın bir benzerinin Malta’da da düzenlenmesi hedefleniyor.

Global Liman İşletmeleri’nin gerçekleştirdiği Bodrum Global Run 3 için yapılan çalışmalar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Cruise Port Liman Müdürü Gonca Uygun’un katıldığı basın toplantısı ile paylaşıldı. Bodrum Cruise Port Liman Müdürü Gonca Uygun yaptığı konuşmada; “Amacı ve konumu ile iyilik ve güzelliklerle dolu Bodrum Global Run’un 3.sü için bugün burada bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Global Liman İşletmeleri’nin Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde gerçekleştireceği Bodrum Global Run 3 bu yıl da Bodrum Belediyesi’nin desteği ve Bodrumluların eşsiz misafirperverliği sayesinde 15-17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Antrenman Yap organizasyon firmasının uzmanlığı ve tecrübesiyle hayata geçirilmesine destek verdiği Bodrum Global Run’da bu yıl, çeşitli markalara iyilik için koşulan bu yarışta sponsor olma olanağı sağlandı. Bu yıl da koşudan elde edilen gelir, TOÇEV ve Parıltı Derneği’ne bırakılacak. Her yıl bildiğiniz gibi elde edilen gelirleri çeşitli STK’lara veriyoruz. Ücretlerin bizimle alakası olmuyor. Aldığımız bütün ücretleri TOÇEV ve Parıltı Derneği’ne vereceğiz. Bildiğiniz gibi ilkini 2014 yılında yaptığımız, geleneksel hale gelen bu yarış aralarında ünlü isim ve markaların da bulunduğu kurumsal ve bireysel katılımlarla büyük ilgi görüyor. Bugün sabah baktığımda yaklaşık 1100 kişi kaydolmuştu ve artarak devam ediyordu. İçinde ilk defa bu kadar kurumsal grupların yer aldığını görüyoruz. Çok sevindik bu işe. Kısmetse seneye bu yarışı daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Bodrum Global Run’da bu yıl da sanat ve medya dünyasının ünlü isimlerini ağırlamaya hazırlanıyoruz. Yine birbirinden renkli görüntülere sahne olacak yarış için kayıtlarımız 15 Şubat’ta başladı ve 12 Nisan’da sona erecek. Bodrum Global Run 2016’da Genel Klasman’da kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren ilk 5 kişiye ve yaş kategorilerinde dereceye giren ilk 3 kişiye renkli özel ödüller vereceğiz. Ayrıca engelli sporcularımız da bu yıl, özel bir klasmanda kendi aralarında yine yarışacaklar ” dedi.

Konuşmasına sporun kendi hayatındaki öneminden bahsederek başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da; “Spor benim yaşam tarzım. Bakın 3 yıldır aralıksız Bodrum koşusu yapılıyor. Her yıl katılımcı sayısı artarak devam ediyor. Bu aynı zamanda spor turizminin de Bodrum’da bir başlangıcı. 3 yıldan bu yana katılan sporcu sayısı giderek arttı. İleri yıllarda daha da artacak. Nisan ayında, Bodrum’un hem turizmine hem ekonomisine büyük katkı sağlayan bir yarış olmaya başladı. İşte bunu örnek alan birçok spor kurumları da Bodrum’da değişik aktiviteler yapmak için belediyemize müracaat ediyorlar. Bodrum’da spor turizmini başlattıkları için bu yarışın öncülüğünü yapan bu güzel Cruise Limanımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun güzel bir yanı da el edilen gelirin kurumlara ve derneklere verilmesi. Emeği geçen, düşünen, bugünlere getiren, Bodrum’a inanarak bu mücadeleyi sürdüren bu koşuyu aralıksız devam ettiren spor turizmine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Koşu tarihinde Bodrum’un çok daha kalabalık olacağını, sporcuların aileleri ile birlikte Bodrum’a geleceğine inanıyorum. Onlar hem yarışacaklar, hem de tatillerini yapacaklar. Şimdiden herkese başarılar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.