Bodrum eğlence durduruldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Muğla’nın Bodrum ilçesi yasa büründü. Birçok ünlü eğlence mekanı ise kapılarını turistlere kapattı.Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle Bodrum...

Bodrum eğlence durduruldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Muğla’nın Bodrum ilçesi yasa büründü. Birçok ünlü eğlence mekanı ise kapılarını turistlere kapattı.

Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle Bodrum eğlencelerine ara verdi. Eğlence mekanları ile ünlü olan Bodrum’da Gümbet Barlar Sokağı’nda bulunan birçok işletme, 2 gün boyunca hizmetlerini durdurdu. Pasha, X Bar, Timple Bar, Posh, Smiley gibi ünlü eğlence mekanları, kapılarına ‘Yastayız’ afişleri asarak mekanlara müşteri almadı. Bazı işletmeler ise 2 gün boyunca kapandıktan sonra ilk iş gününde gelirlerini Soma ilçesinde yaşamını kaybeden maden işçilerinin ailelerine bağışlayacaklarını açıkladı.

Pasha Clup’ün sahibi Zeynel Kılınç, eğlence mekanlarını kapattığını ifade ederek, “Soma’da yaşanan faciadan dolayı öncelikle çok üzgün olduğumuzu belirtip, hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Halen kurtarılmayı bekleyen işçi kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde madenden çıkarılmasını ümit ediyoruz. Tüm Türkiye gibi bu yasa ortak olduğumuzu belirtip, yasta olduğumuzdan dolayı işletmelerimizi kapatmış bulunuyoruz. Bodrum’a gelen yabancı turistler de acımıza ortak oldular ve bu durumu saygıyla karşıladılar. Tüm işletmelerimiz 2 gün boyunca kapalıdır. İşletmelerimiz açıldığı günde ilk gün yapılan hasılatları Soma’da yardıma ihtiyacı olan ailelere bağışlayacağız” dedi.

Öte yandan birçok restoran, bar ve turizm işletmeleri, dükkanlarının önüne Türk bayrağı astı. Bazı sivil toplum örgütleri ise basın açıklaması yaptı.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.