Bodrum CHP’nin ilk adayı açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum’da 2014 yerel seçimleri öncesinde CHP eski İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binası’nda gerçekleşen, Durmuş Ali Öztürk’ün...

Bodrum CHP’nin ilk adayı açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum’da 2014 yerel seçimleri öncesinde CHP eski İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binası’nda gerçekleşen, Durmuş Ali Öztürk’ün basın açıklamasına, CHP İlçe Başkanı Okan Özsu, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, CHP Bodrum Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Aday adaylığı sürecinde ismi konuşulan birçok kişininde açıklamada hazır bulundukları gözlendi.

Öztürk’ün açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan Okan Özsu, “Dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. 23 Nisan TBMM’nin açıldığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin İmparatorluktan Cumhuriyete evrildiği İstiklal Savaşımız devam ederken millet egemenliğinin parlamento eliyle kullanılması için Mustafa Kemal’in önderliğinin bir yansımasıdır. Günümüzdeyse Ulusal Egemenlik kavramının sıradanlaştırılmaya çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 27 Nisan Cumartesi günü ilimize gelecektir. Sabah saat 9 da Opette buluşup konvoyla Milas ve Muğla ziyaretlerine katılacağız. Muğla CHP İl Başkanlığı binası ve Muğla Belediyesi Arıtma tesisi açılışları gerçekleştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir. Bir yıldan az bir süre sonra yerel seçimler için sandık başına gideceğiz. Büyükşehir yasası sonrası ilçemizde tüm ilçe sınırlarını kapsayan alanda sadece Bodrum Belediyesi hizmet verecektir. İlimizde de Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumlu olduğu alanlarda her noktaya hizmet vermeye başlayacaktır. İlimizin ve ilçemizin seçmen desteğine sahip en büyük partisi partimiz Cumhuriyet Halk Partisinde adaylık için, hizmet yarışı için, arkadaşlarımız ortaya çıkmaya ve kendilerini ifade edip tüm vatandaşlarımızın gözünde değerlendirilmek için kamuoyu önüne çıkmaya başladılar. CHP üyesi birçok arkadaşımız şehirlerimizi kendilerine rahatlıkla emanet edebileceğimiz niteliklere sahiptir. Parti içi adaylık yarışının partimize ve ilçemize heyecan ,dinamizm ve fayda getireceğine içtenlikle inanıyorum. Aday belirleme sürecinin centilmence ve dostça geçeğine inancım tamdır. Halefim Durmuş Ali Öztürk iyi bir partili ve sorumluluklarını bilen bir vatandaşımızdır. İlçe Başkanlığı döneminde birçok hizmetlerde bulunmus başta içinde bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz ilçe merkezimiz olmak üzere parti minibüsümüzü partimize kazandırmıştır. Siyaseti,ekonomiyi ve Bodrum’u iyi bilen bir kişidir” dedi.

Adayı Bodrumlular belirleyecek

Açıklamasının büyük bölümünde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u eleştiren Durmuş Ali Öztürk, “CHP Bodrum örgütü olarak, bu gün yine, tüm örgütlerimize öncü ve önder olma misyonumuzu yerine getiriyoruz. CHP nin “yerel iktidarı” nın startını, “Halkın iktidarı” nın startını Bodrum örgütü olarak, Bodrumdan veriyoruz. Sanıyorum Türkiye’de “Resmi” olarak aday adaylığı açıklamasını ilk biz yapıyoruz. Partimize, Kentimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Evet, bu gün karşınıza 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP den aday adaylığımı açıklamak için çıktım. Türkiye’de parti içi demokrasinin işlediği tek parti CHP dir. Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun ve il başkanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki yerel seçimde de adaylarımızı “eğilim yoklaması” yöntemiyle belirleyeceğiz. Yani; CHP nin Bodrum belediye başkan adayını diğer partilerde olduğu gibi Ankara’dan SAHİP ler değil, Bodrum’un Sahipleri belirleyecek” dedi.

“Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için”

Açıklamasının sonunda aday adaylığı sürecinin ardından seçilecek adayı tüm partililerin destekleyeceğini belirten Öztürk, “Başta da söylediğim gibi Bodrum’ a çok acil CHP li kadroların yönetimi lazım. O nedenle, Bodrum’a olan sevdamızdan bu günden yola çıktık. Kadrolarımızla, projelerimizle Bodrum a hizmete hazırız. Şu anda aday olduğunu söyleyen ve ileride aday olacak arkadaşlarımızın tamamıyla Bodrum’a hizmet için yola çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Sakın olaki kimse “çalı dibi eşelemesin” ordan bişey çıkmaz. Orda ekmek yok Cumhuriyet halk partisi Bodrum örgütünde “birimiz hepimiz, hepimiz birimiz” için varız. Aday adayı sayımızın çokluğu bizim gücümüzdür, zenginliğimizdir. Bizim için önemli olan katılımcı ve paylaşımcı yönetim anlayışı ve bodrum sevdamızdır. Biz gerekirse sandığa 10 kişi gireriz ama ordan onumuz bir olur çıkarız ve çıkacağız. Şu ana kadar aday olmayı düşünen ve bu günden sonra düşünecek olan her arkadaşım benim için kutsaldır, özeldir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.