Bodrum Belediyesi'nden sigarayı bırakma semineri

Bodrum Belediyesi tarafından personele yönelik Sağlık Seminerleri düzenlendi.Bodrum Belediyesi personeline  "Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Zarar" konulu seminer Özel Bodrum Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun...

Bodrum Belediyesi'nden sigarayı bırakma semineri

Bodrum Belediyesi tarafından personele yönelik Sağlık Seminerleri düzenlendi.

Bodrum Belediyesi personeline  "Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Zarar" konulu seminer Özel Bodrum Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Karakaya tarafından verildi.

Özel Bodrum Hastanesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve yarımada genelinde 3 ayrı günde ve 3 ayrı Belediye Hizmet Noktasında yapılan semire yaklaşık 100 personel katıldı.

Özel Bodrum Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Karakaya Akciğer kanseri ölümlerinin % 90’ının sigaradan kaynaklandığını belirterek, “Sigara içen ailelerin çocuklarının sigaraya başlama oranı içmeyen ailelerin çocuklarına göre üç kat daha fazladır. Sigara içen ailelerin çocukları pasif içicidir ve potansiyel birer akciğer hastasıdır. Bu nedenle özellikle ebeveynlerin sigarayı bırakması ideal olmakla birlikte en azından çocuklarının yanında sigara içmemelidirler.” dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Uzm. Dr. Karakaya, nikotin bantları, elektronik sigara gibi yöntemleri önermediğinin de altını çizerek bu kararın kişinin kendi iradesi ile verebileceği bir karar olduğunu gerekirse bir psikiyatr ve göğüs hastalıkları uzmanından yardım alarak sigarayı bırakmanın daha kalıcı olacağını belirtti. Ayrıca sigara kullanıcılarına akciğerlerin kapasitesi hakkında bilgi veren solunum fonksiyon testini de önerdi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.