Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak Hayvanlarını Koruma Birimi, Bodrum’un merkez mahallelerinde bulunan sahipsiz köpekleri tespit etme çalışması yapıyor. Birim ayrıca tespit ettiği hayvanları sağlık...

Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak Hayvanlarını Koruma Birimi, Bodrum’un merkez mahallelerinde bulunan sahipsiz köpekleri tespit etme çalışması yapıyor. Birim ayrıca tespit ettiği hayvanları sağlık kontrolünden geçiriyor.

Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma Birimi, geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu uygulamayı sezon öncesi tekrarlayarak, Bodrum merkez mahallelerinde tek tek dolaşıp sahipsiz hayvanları belirliyor. Çalışma kapsamında  belirlenen hayvanların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra iç ve dış parazit aşılarıyla birlikte kuduz aşısı da yapılıyor. Çalışma ile ekipler, sahipsiz köpeklerin çevreye zarar vermelerini de engellemeye çalışıyor. Ayrıca sağlık bakımından tehlike arz edecek durumların önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, gelen şikayetleri de göz önünde bulunduruyor.

Beş kişilik bir ekiple mahallelerde dolaşan birim, aynı zamanda dişi hayvanları da belirleyerek kısırlaştırma çalışması için kayıt altına alıyor. Kayıt altına alınan hayvanlar daha sonra ise hayvan barınağına götürülerek kısırlaştırılacak.

Sokak Hayvanlarını Koruma Birimi, yapmış olduğu bu çalışmalarla birlikte, son aşamada, hayvanlara mikroçip takarak kontrollerini daha sonra bu şekilde de yapmayı amaçlıyor.

Çalışmalara Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak Hayvanlarını Koruma Birimi Veteriner Hekimleri Cevriye Sarsılmaz ve Ayşe Elvan Mugan katılıyor.

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.