BODRUM BELEDİYESİ KADEM’DEN ‘HAKLARIMIZI BİLİYOR MUYUZ?’ KONFERANSI

5 Aralık 1934’de “Kadınlarımıza Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı'nın Atatürk tarafından verilmesinin 79. yılı olması sebebi ile Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) tarafından “Haklarımızı Biliyor...

BODRUM BELEDİYESİ KADEM’DEN ‘HAKLARIMIZI BİLİYOR MUYUZ?’ KONFERANSI

5 Aralık 1934’de “Kadınlarımıza Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı'nın Atatürk tarafından verilmesinin 79. yılı olması sebebi ile Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) tarafından “Haklarımızı Biliyor muyuz?” isimli bir konferans verildi. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans Bodrum Belediye Meclisi Üyesi İncilay Sever’in açılış konuşmasıyla başladı. Sever konuşmasında günün anlam ve önemine değinirken ne yazık ki Belediye Meclisi’nde tek kadın üye olduğunu, bu durumun önümüzdeki yıllarda değişmesini dilediğini, Türkiye’nin kadınları ve erkekleri ile birlikte yönetilerek daha güzel günlere geleceğine inandığını belirtti.

Konuşmanın ardından Ali Top, Gamze Ayhan ve Burcu Erdemli’nin Wushu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencisi Beldem Şengül tarafından hazırlanan modern dans gösterisi sahnelendi.

Gösterilerden sonra Avukat Gülcan Vatandaş’ın hazırlayıp sunduğu günümüzde kadının Türkiye’deki yeri üzerine istatistiksel verilerle başlayan konuşma sırasında, Cumhuriyet döneminde ilk meslek sahibi kadınlarımızın anlatıldığı slayt gösterisi de yapıldı. Karşılıklı soru ve cevapların yer aldığı konuşmada ülkemizin sadece politik dünyasında değil her anlamda kadınlarında söz ve yer sahibi olması gerekliliği ve önemi üzerinde duruldu.

Çok önemli bir uygulama da bu konferansla birlikte başlatıldı. Bundan sonra KADEM’in tüm proje ve etkinliklerinde işitme engelli vatandaşlarımız için işaret dili ile anlatım da yapılarak, işitme engelli vatandaşlarımızın da etkinliklerden faydalanması sağlanacak.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.