Bodrum bayrağını Antartika’ya dikti

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Fuat Yıldırım, en büyük hayalini gerçekleştirerek Antarktika'ya gitti. Yıldırım, Bodrum Ticaret Odası bayrağını Antarktika'ya dikti.Çocukluğundan beri hayali olan Antarktika...

Bodrum bayrağını Antartika’ya dikti

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Fuat Yıldırım, en büyük hayalini gerçekleştirerek Antarktika'ya gitti. Yıldırım, Bodrum Ticaret Odası bayrağını Antarktika'ya dikti.

Çocukluğundan beri hayali olan Antarktika tutkusu için bir ay önce Bodrum’dan yola çıkıp Güney Amerika kıtasının en uç noktası Ushuaia limanına ulaşan Fuat Yıldırım, internet aracılığı ile tanıştığı 7 yol arkadaşı ile 18 metrelik bir yelkenli ile önce Cape Horn adalarının ardından 600 millik Güney Okyanus’u dört günde aşarak Antarktika kıtasına gitti. Yıldırım, sadece penguen, balina ve fok balıklarının yaşadığı Antarktika’da 20 gün kalarak çeşitli maceralar yaşadı. Bodrum Ticaret Odası bayrağını Antarktika'ya diken Meclis Başkan Yardımcısı Fuat Yıldırım, dünyanın en tehlikeli denizi olan Güney Okyanus’u bir kez daha yelkenle aşarak aynı yoldan Bodrum’a sağ salim geri dönmeyi başardı.

Fuat Yıldırım, Antarktika yolculuğu öncesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Antarktika fikrinin ilk ortaya çıkışı, 2008 Aralık Ayı’nda Erol Kepenek, Hakan Öge’nin ‘Macellan’ın İzinde’ adlı kitabını edit ederken tesadüfen yanında olmam ve sohbetimizde konunun, Güney Okyanusu’nda yelken deneyimine gelmesiyle oldu. Üstüne de kitabı okuduğumda, Hakan Öge’nin anlatımından öyle heyecanlandım ki Beagle Kanalı ve bölgenin doğası beni içine çekiverdi. Bu heyecanla 2009 Yılı Şubat Ayı’nda Arjantin'in güneyine, Tierra Del Fuego ve Ushuaia’ya bir seyahat yaptım. Bir gün, Ushuaia Limanı’nda tekneleri seyrederek dolaşırken; buradan yelkenli bir tekneyle çıkıp Cape Horn’u geçmeyi, Drake Pasajı’nda yüksek denizlerde yelken yapmayı ve Antarktika'ya gitmeyi hayal etmiştim. Bir zaman sonra 2011'de bir Atlantik geçişi yaptım ama yine tatmin olmadım. Antarktika hedefimi, hayalimi hiçbir zaman kaybetmedim, hep fırsat kolladım. 2013 Eylül Ayı içinde bir gün ofiste çalışırken, birden neyi ne zaman yapabileceğim üzerine kafa yormaya başladım. Doğal olarak aklımda Hayalimi ertelemeli miyim yoksa imkan yaratıp gerçekleştirmeli miyim sorusu belirdi. İmkanlarımı zorlayıp, hayalimin peşinden gitmeye karar verdim. İlk hedefim Antarktika diye düşünürken, Drake Pasajı’nda yelken seyrinin heyecanı da üstüne katılınca, bu seyahati hemen gerçekleştirmeye karar verdim.”

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.