“Bodrum 35 yılda geleceği yere 5 yılda geldi”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçenin hızlı bir şekilde geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek “Bodrum 35 yılda geleceği yere 5 yılda geldi” dedi. Bu gelişmenin beraberinde bir takım sıkıntıları da getirdiğini...

“Bodrum 35 yılda geleceği yere 5 yılda geldi”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçenin hızlı bir şekilde geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek “Bodrum 35 yılda geleceği yere 5 yılda geldi” dedi. Bu gelişmenin beraberinde bir takım sıkıntıları da getirdiğini ifade eden Kocadon,” Kontrollü bir şekilde ileriye dönüp fizibilite çalışmalarıyla bu tesisler tekrar revize olacak, yeniden yapılacaktır.”diye konuştu.

Başkan Mehmet Kocadon, çeşitli tartışmaları beraberinde getiren Gümbet Arıtma Tesisi’nden çıkan suların arıtılmadan denize boşaltılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Gümbet Koyu’ndaki kirlilik olayı ben burada yokken yaşanmış bir olay. Göreve gelir gelmez bütün yetkilerimizi kullanarak ve gerekli talimatları vererek sistemi düzgün bir şekilde çalışmaya tekrar başlattık. Burada özellikle vatandaşın duyarlılığına teşekkür etmek lazım. Önemli olan otokontrol sisteminin Türkiye’de gelişmesidir. Vatandaş bunu bazen, “Ayıp olur mu, şikayet etsem mi etmesem mi?”  diye düşünüyor ama bunlar bize haber edilecek ki bizim de haberimiz olacak. Bazı şeyden çok geç haberimiz oluyor. Duyarlı vatandaşımız bu konunun filmlerini çekmiş, kendisine teşekkür ederiz, ama bunun yeri spor programı değil. Bunun yeri ancak Bodrum Belediyesi’dir. Bir platform oluşturur, uzman arkadaşlar toplanırlar ve tartışırlar. Bu eğer basında da yer almak istiyorsa basına da haber verilir ve basında tartışılır. Hep söylediğimi gibi bizim en büyük özelliğimiz bir suçlu aramamızdır. Suçlu hepimizizdir. Bir tek suçlu olmaz. Önce bunu kabullenelim. Geçmişi suçlamak çok kolay. Ben de çıkar bir sürü beyanat verebilirim, bu arıtma tesisi benim zamanımda olmadı diye. Hayır. Burada bir şeyi atlıyoruz, Bodrum 35 yılda geleceği yere maalesef 5 yılda geldi. Şu anda bunun sıkıntılarını yaşıyor. Bodrum’un Türkiye’nin markası olduğu müddetçe, Anadolu halkının Bodrum’a sevgisi ve saygısı olduğu müddetçe Bodrum’a göç devam edecek. Biz gerçekten Tanrı’nın lütfu olan bir bölgede yaşıyoruz. Burası çok güzel bir bölge, Anadolu halkı da bu güzellikleri yaşamak istiyor. Kontrollü bir şekilde ileriye dönüp fizibilite çalışmalarıyla bu tesisler tekrar revize olacak, yeniden yapılacaktır.”

Kilise yerinde kalacak

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum’daki tarihi kilisenin yıkım kararıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:

“Göreve geldiğimiz günden beri Bodrum’un kalbindeki hançeri çıkartacağımı söylemiştim. Onunla ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda özellikle Sayın Kaymakamımızın da büyük çalışmalarıyla, Pamukkale Üniversitesi’nden verilmiş olan çürük raporuyla beraber binanın tahliyesi yapıldı ve an kısa zamanda da yıkacağız. Ama bu düzgün bir yıkım olacak. Çünkü orada kilisenin mevcut bir temeli ve temel üzerinde yükselmiş olan duvarları var. Biz duvarlara kadar açmak, orayı temizlemek istiyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, kilisenin duvarları asla yıkılmayacak.”

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.