“Biz temelini attığımız tesisi bitiriyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,yapımı gerçekleştirilecek olan bazı tesislerin temelini atmak için geldiği Muğla’da, 89 milyon TL tutarında 16 tesisin daha müjdesi verirken; “ Eskiden temeller atılır bırakılırdı....

“Biz temelini attığımız tesisi bitiriyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,yapımı gerçekleştirilecek olan bazı tesislerin temelini atmak için geldiği Muğla’da, 89 milyon TL tutarında 16 tesisin daha müjdesi verirken; “ Eskiden temeller atılır bırakılırdı. Biz Attığımız temelleri en kısa sürede tamamlayarak hayata geçiriyoruz.” Dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla’da, 89 milyon lira tutarında 16 projenin daha hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni yapılacak tesislerin temel atma töreni için Muğla’ya gelen Bakan Eroğlu, “Eskiden temeller atılır sonra unutulurdu. Biz temelini attığımız her tesisi mümkün olan en kısa zamanda hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin hedefi büyük. Büyük hedefi olmayan ülkeler silinir gider. Bugün bize caka sanat bazı ülkeler de silinip gidecek” dedi.

Atatürk Spor Salonu’ndaki törene Eroğlu’nun yanısıra AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Vali Amir Çiçek, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, bürokratlar ve vatandaşlar da katıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen 5 tesisin temelini atan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 3 tesisin de açılışını yaptı. Eroğlu, Fethiye Söğütlüdere ve Çayan köyü, Yukarı Akçay Islahı, Köyceğiz Kargıcak Deresi, Yukarı Havza Islahı 3.Kısım ile 3 taşkın koruma tesisinin daha temelinin attı, orman köylülerini kalkındırmak için 9 aileye süt sığırcılığı, 180 aileye de gelir getirici tür ağaçlandırma sertifikası dağıttı.

Bu güne kadar Muğla’daki 68 projeden 51’nin hizmete girdiğini, gerisinin ise yıl içinde tamamlanacağını belirten Eroğlu, “Eskiden tesislerin temeli atılırdı, sonra onlarca yıl atıl durumda kalırdı. Biz temelini attığımız her tesisin açılışını yaptık. Eskiden milletin parasının yüzde 80’i faize gidiyordu, şimdi hizmet olarak geri dönüyor. Türkiye büyüyor. Türkiye’nin hedefleri büyük. Büyük hedefi olmayan ülke silinir gider. Bu gün bize caka satan bazı ülkeler de silinip gidecek. Türkiye’nin ise bahtı açık” dedi.

Muğla’ya her zaman dolu heybe ile geldiklerini belirten Eroğlu, “Bu defa da heybemiz dolu geldik. Temelini atarak kısa sürede hayata geçireceğimiz projelerin yanısıra orman köylüsünü de unutmadık. Orman köylüleri bizim hasmımız değil hışmımız. Kalkınmaları için her türlü kolaylık sağlanacak, destek olunacak, gelirleri artırılacak” diye konuştu. Eroğlu daha sonra tamamlanan tesislerin açılışını yaptı, yeni tesislerin temelini attı. Ardından da orman köylülerinden 9 aileye süt sığırcılığı sertifikası ve 180 aileye de gelir getirici tür ağaçlandırma sertifikası dağıttı. Törenin ardından vatandaşlara da binlerce fidan dağıtıldı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.