Biyolojik mücadele çalışmaları başladı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamında Muğla’nın Seydikemer İlçesine bağlı Karadere ve Kumluova Mahalleleri’nde toplamda 4700 m2 domates serasında biyolojik mücadele çalışması...

Biyolojik mücadele çalışmaları başladı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamında Muğla’nın Seydikemer İlçesine bağlı Karadere ve Kumluova Mahalleleri’nde toplamda 4700 m2 domates serasında biyolojik mücadele çalışması başlatıldı.

Sinem Karakaya

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamında Muğla’nın Seydikemer İlçesine bağlı Karadere ve Kumluova Mahalleleri’nde yaş meyve ve sebzede pestisit kalıntısı olmadan çevre, insan sağlığına duyarlı bir üretim yapmak amacıyla toplamda 4700 m2 domates serasında biyolojik mücadele çalışması başlatıldı.

Ayrıca, domates güvesi (Tuta absoluta), sera beyazsineği (Trialeurodes vaporariorum) yumurta ve larvaları ile kırmızı örümcek ve tripsler ile beslenen (Nesidiocoris tenuis) predatör böcek salımı gerçekleştirildi.

Emici ağız parçalarını kullanarak avlarının vücut içeriklerini emerek beslenen bu avcı böcek sayesinde, seçilen önder çiftçiler aracılığı ile biyolojik mücadele konusunun yaygınlaştırılması ve özellikle seralarda kullanılan kimyasal mücadeleyi en aza indirgemek hedeflendi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sürdürülebilir tarım tekniklerine uygun olarak doğada ekonomik kayba yol açan zararlı organizmalara karşı doğada var olan faydalı organizmalar kullanılarak zararın ekonomik zarar düzeyinin altında tutulması ve bu çalışmaların yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.