Bitez Koyu temizlendi

“Denize en çok Mavi yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” bu hafta Bitez'de devam etti.Denizlerimizin önemine dikkat çekmek ve çocuk, genç,...

Bitez Koyu temizlendi

“Denize en çok Mavi yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” bu hafta Bitez'de devam etti.

Denizlerimizin önemine dikkat çekmek ve çocuk, genç, yaşlı demeden çevreyi koruma bilincinin artırılmasını sağlamak amacıyla Bodrum Belediyesi'nin başlattığı "Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası" çalışmaları sürüyor. 16 Mart Çarşamba günü Bitez koyunda devam eden etkinlikte Bodrum Belediyesi'nin ilgili müdürlüklerinden yetkililer, çalışmaları takip etti. Etkinliğe ayrıca Bodrum Karia Rotary Kulübü, Bitez Kültür ve Tabiat Varlılarını Koruma Derneği ve TURMEPA üyeleri ile Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu ve ortaokulu, TED Bodrum Koleji ve Marmara Koleji'nden öğrenciler de öğretmenleriyle birlikte katılarak destek verdi.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde plastik, cam, metal parçalar ile yanabilen ve kompozit atıklar su yüzüne çıkarıldı. Yapılan ölçümlerin sonucunda 3,5 metreküp çöp çıkarılan bölgede yaklaşık 197 kg plastik, 215 kg cam, 55 kg lastik, 25 kg tekstil, 21 kg kompozit, 5 kg ahşap, 12 kg alüminyum madde ayrıştırıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler de sahil temizliği yaparak çalışmalara destek oldu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.