Bisikletçiler trafikte “Saygı” istiyor

Yatağan İlçesinde 30 Ağustos  Zafer Bayramı  etkinlikleri kapsamında bu yıl 5. Si düzenlenen bisiklet  şenliğine  katılan bisikletçiler, Trafikte saygı beklediklerini belirttiler.Yatağan  Belediyesi  ...

Bisikletçiler trafikte “Saygı” istiyor

Yatağan İlçesinde 30 Ağustos  Zafer Bayramı  etkinlikleri kapsamında bu yıl 5. Si düzenlenen bisiklet  şenliğine  katılan bisikletçiler, Trafikte saygı beklediklerini belirttiler.

Yatağan  Belediyesi   tarafından  organize edilen 30 Ağustos  Zafer Bayramı  etkinlikleri kapsamında bu yıl 5. Si düzenlenen bisiklet  şenliği başladı.  Şenliğe katılan 60 kadar bisikletçi  Yatağan Belediyesi rehberliğinde  ilk gün  Muğla’dan hareket edip, Belen Kahvesi, Bozüyük Pınarbaşı, Stratonikeia  antik kenti, Osman Hamdi Bey konağını, gezdikten sonra  Yatağan’da Çamlık tesislerinde kurdukları çadırlarda konakladı.  Bisikletçiler 2. Gün  Kavaklıdere İlçesi, Menteşe  Beldesi,  Yerküpe’yi gezdikten sonra   Gökçukur yaylasında konakladılar.

Geziye katılan Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bilge Kağan Uzun, yaptığı açıklamada; “Muğla Bisiklet Derneği  olarak  Türkiye’de ilk defa uluslararası etkinlikler düzenleyen  Derneğiz.  Bisiklet alternatif taşıma aracıdır. Trafikte araç olarak geçer  ancak bazı arkadaşlarımızı trafik kazalarına kurban veriyoruz.   Bu nedenle Trafikte saygı bekliyoruz. Ayrıca  bisiklet yolları yapılmasını istiyoruz,  bütün bu konularda yerel yönetimlerle  ortak çalışma yapmaktayız” dedi.

Belediye Başkanı  Haşmet Işık; “Yatağan Belediyesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet  şenliği düzenliyoruz.   Konuklarımızı  İlçenin tarihi yerlerini, doğal güzellikleri olan yerlerini gezdiriyoruz, her türlü katkıyı sağlıyoruz, İnsanları doğayı sevdirmek,  karşılıklı saygı sevgi ortamı yaratmak açısından güzel bir etkinlik oluyor. Bu etkinlikler sahili olmayan Yatağan ve Kavaklıdere İlçelerinde Turizmin iç kesimlere çekilmesi 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi konusunda büyük katkı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Etkinliği Güzel Köylü Dizi ekibinden destek

Halen Muğla’nın Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesinde çekimleri devam eden ‘Güzel Köylü’ Dizisinde de bisikletçilere destek geldi.  Bisikletçilerle Bozüyük Mahallesi Aplangeç mevkiinde öğle yemeği yiyen Güzel Köylü dizisi  Genel Sanat Yönetmeni Şakir Demir Pehlivan’da yaptığı açıklamada; “Güzel Dizisi olarak bu tür etkinliklere destek veriyor uz.  Bu  erkinliğe büyük katkı sağlayan Yatağan Belediyesine ayrıca teşekkür ediyoruz”dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.