Bisiklet Yolları’na GEKA’dan destek

Muğla Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunduğu çevre dostu projelerinden birisine daha destek almaya hak kazandı.2010 Yılı Mali Destek Programı kapsamında park ve Bahçelerin Arıtılmış Su ile Sulanması ve Sonsuz Kaynağımız...

Bisiklet Yolları’na GEKA’dan destek

Muğla Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunduğu çevre dostu projelerinden birisine daha destek almaya hak kazandı.

2010 Yılı Mali Destek Programı kapsamında park ve Bahçelerin Arıtılmış Su ile Sulanması ve Sonsuz Kaynağımız Güneş isimli iki örnek projeden sonra, Muğla Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Avrupa Bisiklet Rotaları EuroVelo Potansiyeli Projesi adı altında bir projede daha destek almaya hak kazandı.

2013 yılı içinde destek almaya hak kazanan iki belediyeden birisi olan Muğla Belediyesi, Muğla Bisiklet Derneği ile yürüteceği projede Muğla içerisindeki EuroVelo Avrupa Bisiklet Yolları Ağı potansiyelinin belirlenmesi ile Muğla ili içerisindeki EuroVelo Avrupa Bisiklet Yolları potansiyeline sahip rotaların belirlenerek Atina’ya kadar gelen rotanın denizyolu ile Muğla’ya bağlanması amaçlanıyor.

Akıllı bisiklet durakları

Muğla Belediyesi, Kötekli ve şehir merkezini bağlayacak yeni projesini de hayata geçiriyor. Bu proje kapsamında ise Kötekli ve şehir merkezi arasında 4 adet Bisiklet Kiralama İstasyonu, 60 adet Bisiklet Park Noktası ve 40 adet de Akıllı Bisiklet bulunacak proje kapsamında montajı tamamlanacak olan kiralama istasyonlarından kredi kartı ve kent kart ile bisiklet kiralanabilecek. Sözleşmesi imzalanan proje, 50 iş günü içinde tamamlanacak.

Muğla Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu “Muğla Kenti İçin Bisiklet Yolu Projesi”, şehirde yaşayan ve çalışan insanların fiziki, psikolojik ve çevresel refahlarını geliştirmeyi amaçlayan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 2010 yılında “En İyi Sağlıklı Şehir Projesi Uygulama Ödülleri” ile ödüllendirilmişti.

Proje kapsamında Kentsel Sit alanı içerisinde yapımı tamamlanan 4,46 km uzunluğundaki 1. etap Bisiklet Yolu ve toplamda 21,44 km uzunluğunda projelendirilen bisiklet yolları için kentimizin çeşitli noktalarındaki 13 adet bisiklet durağı Fen İşleri Müdürlüğü Tamirhanesinde yenilenerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştu.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.