Bisiklet Yolları 4.46 km’ye ulaştı

Muğla Belediyesi bisiklet yollarının güzergahını genişletmeye devam ediyor. 2010 yılında yapımına başlanan bisiklet yolu etaplar halinde genişletilerek 4.46 km’ye ulaştı.Muğla Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde...

Bisiklet Yolları 4.46 km’ye ulaştı

Muğla Belediyesi bisiklet yollarının güzergahını genişletmeye devam ediyor. 2010 yılında yapımına başlanan bisiklet yolu etaplar halinde genişletilerek 4.46 km’ye ulaştı.

Muğla Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü  ve Şehir Plancısı Gökçen Kasapoğlu “Şehri bir ağ gibi saracak “Bisiklet Yolları Projesi” hem insan hem çevre sağlığına önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

Kasapoğlu, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün bisiklet yolları ve bisiklet kullanımı için büyük bir çaba harcadığını belirterek; “Kentimiz için güvenli ve etkin kullanımın sağlandığı bisiklet yolu oluşturmak amacıyla çalışmaları devam eden bisiklet yolu güzergahımızın toplam uzunluğu 21.444 km’dir. Kent merkezinden yapım çalışmalarına başlanan bisiklet yolu devam etmekte olan yapım çalışmaları ile beraber toplam 4.46 km’ye ulaşmıştır. Bisiklet yollarının tamamlanmasıyla birlikte kent içi motorlu taşıt trafiğinin azalması, yaya ve bisiklet ağırlıklı yol ulaşım sistemini kurulması hedeflenmektedir.” dedi.

Şehir Plancısı Gökçen Kasapoğlu ayrıca, Karabağlar Yaylası'nda toplam 8.6 km uzunluğunda yaylanın Kentsel ve III. Derece Doğal Sit Alanı olması nedeni ile doğal özelliklerine uygun olarak levhalarla işaretlemeler kullanılarak bir bisiklet yolu güzergahı oluşturulduğunu söyledi. Kasapoğlu “Söz konusu güzergah Kırkahvesi Mevkii, Kadıkahvesi Mevkii, Bakkallar Mevkii, Hacıahmet Mevkii, Süpüroğlu Mevkii ve ana ulaşım aksı olan Keyfoturağı kahvesi, Berberler Kahvesi, Afife Kuyusu önünden geçerek Kireç Sanayi Kavşağında ring oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise “ Hem çevre sağlığına hem de Muğlalıların bedensel sağlığına katkı sağlamak için bisiklet kullanımına özendirmeye çalışıyoruz. Projesi hala devam eden bisiklet yolları şehri bir ağ gibi saracak. Bittiği zaman uzunluğu 21. 444 km olacak olan bisiklet yolu sayesinde hemşerilerimiz ve çocuklarımız daha güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecekler.” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.