“Bırakıp Gitme Gari”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Üniversitesi ve Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde sokak hayvanlarında toplumsal farkındalık oluşturmak için “Bırakıp Gitme Gari” fotoğraf yarışması düzenleniyor.Yarışma...

“Bırakıp Gitme Gari”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Üniversitesi ve Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde sokak hayvanlarında toplumsal farkındalık oluşturmak için “Bırakıp Gitme Gari” fotoğraf yarışması düzenleniyor.Yarışma sonunda sokak hayvanlarının fotoğrafları halka açık alanlarda toplumsal mesaj vermek için kullanılacak.

Batuhan Altın

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde sokak hayvanlarında toplumsal farkındalık oluşturmak için “Bırakıp Gitme Gari” fotoğraf yarışması düzenleniyor. Sadece Üniversite Öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın son katılım tarihi 31 Aralık 2017 olarak belirlendi.

Fotoğraf yarışması ile ilgili açıklama yapan Proje Koordinatörlerinden Prof. Dr. Can N Kocabaş, “Yarışma ile ilgili tüm ayrıntılar, www.mugla.bel.tr ve birakipgitmegari.mu.edu.tr internet sayfalarından takip edilebilir. Yarışma sonunda dereceye giren eser sahiplerine ödüllerimiz birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL olacak. Ayrıca bazı eserler halka açık bir alanda belirli bir süre için sergilenecek. Bazı fotoğraflar ise yine halka açık alanlarda ya da sosyal medyada toplumsal mesaj vermek için kullanılacak” dedi.

Tatilcilere mesaj verilecek

Kocabaş, “Tatil için yazlıklarına gelenler beraberlerinde arkadaş, yoldaş olsun diye evcil hayvanlarını da getiriyor. Ancak tatil için gelenlergeri döndüklerinde sokaklarda gezinen sahipsiz hayvanların sayılarında belirgin bir artış göze çarpıyor. Ben buna “terkedilen dostlar” diyorum. Kış geldiğinde etrafta kimse kalmıyor. Evler boş, restoranlar kapanmış. Özellikle köpekler için soğuk kış günlerinde yiyecek ve barınma sorunu başlıyor. Biz bu yarışma ile özellikle tatilcilere Bırakıp Gitme Gari demek istiyoruz ” diye ifade etti.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.