Bir yastıkta 70 yıl

İngiliz uyruklu Anthony ve Bounty çifti 30 yıl önce Türkiye’ye geldi ve iklimine, insanları ve doğasına hayran oldukları Ülkemize yerleşme kararı aldı.Türkiye’ye yerleştikten 5 yıl sonra İngiliz çift Can ve Yaşar Doğu...

Bir yastıkta 70 yıl

İngiliz uyruklu Anthony ve Bounty çifti 30 yıl önce Türkiye’ye geldi ve iklimine, insanları ve doğasına hayran oldukları Ülkemize yerleşme kararı aldı.

Türkiye’ye yerleştikten 5 yıl sonra İngiliz çift Can ve Yaşar Doğu adını alarak aynı zamanda Türk vatandaşlığına geçti.

1996 yılında Özel Yücelen Hastanesi’nin açılmasıyla ilk kalça protezi gerçekleştirilen Yaşar Doğu’nun haberleri “Yücelen’in İlk Protez Hastası ” olarak yer aldı.

Uzun bir süreden sonra Can Doğu’nun yıllar önce takılan kalça protezinde aksaklık  meydana gelince  Özel Yücelen Hastanesi Ortopedi polikliniğine başvurdu.

Hastanede Op. Dr. Mustafa Eroğlu tarafından gerçekleştirilen muayene sonrası total kalça protezi revizyonu ameliyatına karar verilen Can Doğu kullandığı ilaçların düzenlenmesi  sonrasında  2 hafta içinde ameliyata alındı.

Can Doğu’nun ameliyata alınacağı günün sabahı üzüntü nedeniyle başı dönen ve evde düşen eşi Yaşar Doğu, çiftin oğulları Sımon tarafından apar topar hastaneye getirildi.

Yapılan kontroller sonrası Yaşar Doğu’nun sağlıklı olduğu, protezinde her hangi bir aksaklık olmadığı tespit edildi.

Yaşar Doğu ameliyattan çıkan eşinin başucunda  başından geçenleri anlattı. Duygu dolu anların yaşandığı hasta odasında, Doğu çifti acısıyla, tatlısıyla birlikte geçen 60 yılın hatıralarını Yabancı Hasta Birimi ile paylaştı.

Çok  güzel Türkçe konuşan Can Doğu “ Türkiye’yi çok seviyorum. İyi ki buraya yerleştim, eşim ve ben sessiz, sakin  bir hayat sürdürmekteyiz ancak yaşımız gereği artık eskisi kadar sağlıklı değiliz, birbirimize iki iyi hayat arkadaşı olduk, bundan sonra ben ona, o bana daha çok bakacak, sevgi emek isteyen bir şey ” diyerek hastaneden taburcu oldu.

Gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Mustafa Eroğlu “  Can Doğu sol kaçasında ve bacağında ağrı, topallama ve kısalık şikayetleri ile ortopedi polikliniğimize başvurdu. Muayene ve tetkikler sonucunda, 4 yıl önce yapılan kalça protezinin tamamen gevşemiş olduğunu tespit ettik. Aynı zamanda kalp hastalığı da olan hastamızı dahiliye hekimlerimiz 2 haftalık bir tedavi ile ameliyata hazırladılar. Hemen ardından gerçekleştirdiğimiz başarılı bir kalça revizyon protezi ameliyatından 24 saat sonra Can Bey’i tekrar yürüttük. 4 gün hastanemizde yattıktan sonra yürür vaziyette taburcu olup, eski sağlığına kavuşmuş oldu ” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.