Bir tarafa Mavi Bayrak bir taraf çöplük

Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden birisi olan Slow Kent Akyaka’da kirlilik baş gösteriyor. Akyaka’nın plajında Mavi Bayrak dalgalanırken plajın 50 metre yakınındaki azmağın bir bölümü ise çöple dolmaya başladı.Aynı...

Bir tarafa Mavi Bayrak bir taraf çöplük

Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden birisi olan Slow Kent Akyaka’da kirlilik baş gösteriyor. Akyaka’nın plajında Mavi Bayrak dalgalanırken plajın 50 metre yakınındaki azmağın bir bölümü ise çöple dolmaya başladı.

Aynı zamanda ÖÇK alanı içinde bulunan onlarca su canlısı ve kuş türüne de ev sahipliği yapan Akyaka Kadın Azmağının bir bölümünde kirlilik tehlike baş göstermeye başladı. Akyaka Plajında Mavi Bayrak dalgalanırken plajın 50 metre yakınındaki azmakta ise çöpler birikmeye başladı. Bu tezat görüntü görenlerde tepki ve şaşkınlık yaratırken, yetkililerden kirliliğin boyutu daha fazla büyümeden kontrol ve denetim altına alınması isteniyor.

Turizmin cennet köşelerinden Akyaka plajı mavi bayrak almaya hak kazansa plajın 50 metre ötesi adeta çöpten geçilmiyor. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Akyaka beldesinin içinden geçen ve onlarca su canlısının barındığı tatlı su kanalında kirlilik tehlikeli boyutlara ulaştı. Akyaka sakinleri başvurulara rağmen kanalın temizlenmesi konusunda bir sonuç alınamadığını ifade etti. Tatlı su kanalında kirliliğe karşı bir türlü önlem alınmaması bu doğa harikası turizm yöresinin gün geçtikçe önemini yitirmesine sebep oluyor. Akyaka’ya gelen yerli ve yabancı turistler ise bu duruma oldukça tepki göstererek, yetkililerden kanalın bir an önce temizilenmesini istediler.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.