“BİR KİŞİ YÜZÜNDEN TÜRKLERİ SUÇLAYAMAYIZ”

Tatil için geldikleri Fethiye’de ehliyetsiz sürücünün neden olduğu kazada çocuklarının bir bacağı kopan İngiliz baba Smiht, “ Bir kişi yüzünden Türkleri suçlayamayız.” Dedi.Tatil için geldikleri Fethiye’de, ehliyetsiz...

“BİR KİŞİ YÜZÜNDEN TÜRKLERİ SUÇLAYAMAYIZ”

Tatil için geldikleri Fethiye’de ehliyetsiz sürücünün neden olduğu kazada çocuklarının bir bacağı kopan İngiliz baba Smiht, “ Bir kişi yüzünden Türkleri suçlayamayız.” Dedi.

Tatil için geldikleri Fethiye’de, ehliyetsiz sürücünün neden olduğu kazada oğlu bir bacağını kaybeden İngiliz baba Julian Colin Lalor Smith, “Oğlum artık hayatının sonuna kadar engelli yaşayacak. Bir kişi yüzünden tüm Türkleri ve Türkiye’yi suçlayamayız” dedi.

Kaza, Fethiye'nin Çalış Plajında 3 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. Kaldıkları aparttan akşam yemeği için dışarı çıkan Julian Colin Lalor Smith, eşi ve ikiz çocuklarına ehliyetsiz B.Ö’nün kullandığı 48 PK 309 plakalı araç çarptı. Kazada araç ile duvar arasında sıkışan 10 yaşındaki James Mark, Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesine ardından Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulans uçakla İngiltere’ye götürülen James Mark’ın sol bacağı kesildi. Üst üste ameliyat edilen diğer bacağın kısmen iyileşmesi sağlandı.

Fethiye 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada tutuksuz yargılanan sanık B.Ö., bir kez daha hakim karşısına çıktı. Ehliyetsiz sürücü B.Ö., kazaya karışan aracı yabancı uyruklu bir müşteri için kiraladığını öne sürdü.

Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Julian Colin Lalor Smith, şunları söyledi: “Üç aydır işe gidemedim. Eşim devamlı ağlıyor. Evin her yerinde değişiklik yaptık. Çocuğa uyabilecek araba ve üst kata çıkması için asansör yaptık. Ben özellikle Türkiye’de kazadan sonra hiç tanımadığım ve bize destek olanlar için teşekkür etmek istiyorum. Bizimle Antalya’ya kadar ilgilendiler. Fethiye ve Antalya’da yapılan tıbbi tedavi çok iyiydi. Oğlum artık hayatının sonuna kadar engelli yaşayacak. Biz Türkiye’yi çok seviyorduk. Türkiye harika bir ülke. Bir kişi yüzünden tüm Türkleri ve Türkiye’yi suçlayamayız. Bu acıyı bize bir kişi yaşattı.”

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.