BİR KAHVENİN KIRK YILLIK ZAMMI VAR

Ekonomideki dalgalanma devam ederken birçok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Özellikle kahve fiyatları küresel cephede son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Türk milletinin vazgeçilmez içeceği Türk Kahvesinin kilosu 140 TL...

BİR KAHVENİN KIRK YILLIK ZAMMI VAR

Ekonomideki dalgalanma devam ederken birçok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Özellikle kahve fiyatları küresel cephede son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Türk milletinin vazgeçilmez içeceği Türk Kahvesinin kilosu 140 TL oldu.

Sinem Karakaya

Dünyanın önde gelen kahve üreticisi ülkelerden biri olan Brezilya’da kahve hasadı döneminde gerçekleşen don ve olumsuz iklim koşulları kahve fiyatlarına yansıdı. Yaklaşık iki ay önce kilosu 70 TL’den satılan kahve yüzde 100’lük artış ile 140 TL’den satılıyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki kahveciler, Brezilya’da yaşanan olumsuz hava şartların kahveyi yüzde 8 etkilediğini ve bu durumun rekolteyi düşürdüğünü söyledi.

“RESMEN ŞOK GEÇİRDİK”

Fiyatlara tepki gösteren, kahve tiryakisi Muğlalı Didem Alper, “Tüm ürünlere neredeyse yüzde yüz zam geldi. Yağdan tuza kadar her şeyin fiyatı arttı fakat Türk kahvesinde böyle bir artış beklemiyorduk. Markete gittiğimizde 100 gram kahveyi 15 TL’ye alıyoruz. Daha birkaç hafta önce aynı kahveyi 8-9 TL’ye alıyorduk. Resmen şok geçirdik. Kahvenin kilosu 140 TL olmuş. Satıcılara soruyoruz dünya genelinde kahvelerin zamlandığını söylüyorlar. Eskiden bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardı şimdi 40 yıllık zammı var. Çünkü yapılan bu zam gerçekten yıllık zam gibi. Biliyorsunuz biz Türklerin vazgeçilmez içeceğidir Türk kahvesi. Her evde neredeyse günde iki kere içilir. Bizim adetlerimizde var bir kere kahve ikramı. Valla bu fiyatlarla bu alışkanlık devam etmesi zor gibi görünüyor. Zaten normal erzak bütçesini hesaplıyoruz bir de kahve fiyatlarındaki artış vurdu bizi. Bir keyfimiz vardı oda elimizden alındı gibi hissediyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun umarım bu bahsedilen küresel ve ekonomik dalgalanmalar durulur da hep birlikte rahata ereriz” şeklinde konuştu.  

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.