Bir Boğaz Köprüsü komedisi daha

Geçtiğimiz günlerde Yatağan’da bir traktör sürücüsüne gelen OGS ihlali cezasından sonra şimdi de Ortaca’da yaşayan ve Boğaz Köprüsü’nden hiç geçmeyen bir vatandaşa daha aynı ceza geldi.Ortaca ilçesinden emekli bir...

Bir Boğaz Köprüsü komedisi daha

Geçtiğimiz günlerde Yatağan’da bir traktör sürücüsüne gelen OGS ihlali cezasından sonra şimdi de Ortaca’da yaşayan ve Boğaz Köprüsü’nden hiç geçmeyen bir vatandaşa daha aynı ceza geldi.

Ortaca ilçesinden emekli bir vatandaşa hayatında hiç geçmediği İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçip OGS ihlali yaptığı yine aynı gün İstanbul Ankara Otoyolu Adapazarı istasyonundan geçerek OGS ihlalinde bulunduğu iddiasıyla 48 0RA 528 Plakalı eşi Sevil Yalçın’ın üzerine kayıtlı Kamyonetine toplam 167,75TL ceza geldi.

OGS mağdurlarına Muğla’nın Ortaca İlçesinden emekli fotoğrafçı İbrahim Yalçın’da eklendi. 2012 trafiğe çıkışlı açık kasa beyaz renkli kamyonetiyle bu güne kadar Muğla ili dışına hiç çıkmamasına rağmen 09.09. 2014 tarihinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve İstanbul Ankara Otoyolundan Adapazarı istasyonunda OGS ihlali yaptığı iddiasıyla 167.75 TL idari para cezası karar tutanağı gönderilince şaşkına döndü.

İbrahim Yalçın; "Benim aracım bu yollardan kesinlikle 2014 yılı içerisinde geçişi olmamıştır. Düzenlenen tutanak içeriği tamamen bir hayal ürünü olup sahte plaka ile geçiş yapılmış olabilme olasılığı da vardır. Geçiş tarih ve saatlerine ilişkin kamera kayıtları görüntüleri var ise araç trafik kaydına göre karşılaştırılma tespitini istiyorum.”dedi.

Boğaz Köprüsü'nden hiç geçmediğini ifade eden İbrahim Yalçın; "Bana hayatımda hiç geçmediğim İstanbul Boğaz Köprüsü ve Adapazarı otobanından geçti diye para cezası ödeme emri geldi. 200 TL’ye yakın bir ödeme emri geldi. Dava açtım dava 3 ay sürdü. 3 ay sonra bana tekrar ödeme emri geldi. Bu sefer dosya masrafları ve gecikme zammı da eklenmiş bir şekilde geldi. Bu araba ile boğaz köprüsünden geçtiğim iddia ediliyor. Zaten benim K belgem yok. K belgem olmadığı için bu araçla Muğla dışına hiç çıkmadım. Bana boğaz köprüsünden geçtiğimi gösteren görüntü göstersinler bu cezayı seve seve kat kat ödeyeceğim. Benim boğaz köprüsünden geçtiğimi ispatlasınlar ben 20 kat ceza ödemeye razıyım. Ben bu araç ile hiç Muğla ili dışına çıkmadım. Mahkemenin verdiği karara boynumuz kıldan ince, ancak benim hem hukuka hem de, boğaz köprüsündeki bu sisteme sitemim var. Bu sistemdeki hatayı devlet lütfen düzeltsin. Başkaları da benim gibi yanmasın. Bu sistem geçiş tünelleri gibi olsun. Giren parayı versin. Böylece hiç sorun olmaz. Ben bu işte plaka simsarlarının olduğunu düşünüyorum. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Devlet yetkililerinden cezanın kaldırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.