Bingöl: Terörün her türlüsüne karşıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin Muğla İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.Cumhuriyet Halk Partisi Genel...

Bingöl: Terörün her türlüsüne karşıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin Muğla İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Partisinin İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Suha Aldan, Akın Üstündağ, Nurettin Demir, İl Başkanı Mürsel Alban, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Ülke insanlarının rahatı, huzuru için yapılabilecek ne varsa sonuna kadar desteklediklerini belirten Bingöl, “Biz, terör nereden gelirse gelsin tümünü lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve hiçbir şekilde sonuç alınamayacak bir olay olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz. Bugün içimiz acıyor. İnanın bazen kelimeleri sarf etmekte güçlük çekiyoruz. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun bir şehit cenazesi kalktığında kendi evladımızmış gibi kendi yakınımızmış gibi içimiz acıyor ve biz bunun acısını yüreğimizde hissediyoruz. Biz, birliğimizi tesis eden bir Türkiye yaratmanın kavgasını vereceğiz. Bizim kavgamız şiddeti öteleyen, terörü reddeden, barışı, kardeşliği, dostluğu, birarada huzur içinde yaşamayı ilke edinen bir anlayış” dedi.

7 Haziran seçimlerde Türkiye seçmeninin bütün siyasi partilere çok net mesajlar verdiğini söyleyen Bingöl, “7 Haziran seçimleri 13 yıl iktidar olan AKP’nin sonunu hazırlayan bir durum sergilemişti. Ama ne yazık ki bazı siyasi partiler bunu algılayamadı ve kavrayamadı. Ya da bilinçli olarak iktidara payandalık yapmak adına farklı bir anlayış ile söylem geliştirdiler. Eğer 7 Haziran seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi gibi doğru okunsaydı Türkiye’ye karşı olan sorumluluğun gereğini diğer siyasi partilerde yerine getirmiş olsalardı inanın bugün AKP olmazdı" dedi.

CHP’nin Olağan kurultay sürecini, kongrelerini tamamladığını anlatan Bingöl, “Yeni bir heyecan ve anlayışla yeni bir çalışma yöntemiyle önümüze bakıyoruz. Bu çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bugün yapacağımız çalışma da hayata geçireceğimiz çalışmaların bir başlangıcı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torunla İzmir’den bu toplantıyı başlattık. Bundan sonra Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Muğla’da da neler yapabiliriz, birlikte tartışacağız. Bu toplantılar yerel yönetimlerle örgütlerimizi bir araya getirip birlikte değerlendirmeler yaparak sorunları tartışıp o sorunları sonlandırıp ülke gündemine Türkiye’nin geleceğine odaklanıp üzerimize düşenleri yapmak adına düzenlenmiş toplantılardır” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.