“Binanın adı Türk, temeli sağlamdır”

MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM ‘de yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının kutuplaşmadan nemalandığını söyledi. AK Parti iktidarının devamlı düşman yaratarak, toplumu kutuplaştırarak siyasi rant elde...

 “Binanın adı Türk, temeli sağlamdır”

MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM ‘de yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının kutuplaşmadan nemalandığını söyledi. AK Parti iktidarının devamlı düşman yaratarak, toplumu kutuplaştırarak siyasi rant elde etmeye çalıştığını, bunun sonucunda da toplumun keskin çizgilerle ayrıştığını iddia etti.

“Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulması gündeme gelince, aklımıza önce AKP'nin ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı uygulamaları gelmektedir.” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“AK Parti iktidarı on dört yıldır toplumumuzu önce 36 etnik yapıya, yetmeyince mezheplere ve inançlara göre, o da yetmeyince sendikasına göre sürekli olarak ayrıştırmayı kendisine görev edindi. Tabii bu ayrıştırmacı politikaların sonucunda geldiğimiz nokta "bizden olanlar" ve "bizden olmayanlar" ayrımına gelmiştir. AK Parti'nin müteahhidi değilseniz ihale alamazsınız; ihale alacaksanız önce AK Partili bir müteahhit olacaksınız. AK Parti'nin memuru değilseniz terfi edemezsiniz. AK Partili değilseniz herhangi bir taşeron şirkette işe giremezsiniz çünkü bir taşeron şirkette işe girecekseniz önce size sorulan şey bu işi yapıp yapamayacağınız değil AK Parti'ye üye olup olmadığınızdır. Ensar Vakfına üye değilseniz hemen paralel ilan edilirsiniz. Memur-Sen üyesi değilseniz her zaman mobbing'e maruz kalabilirsiniz. AK Partili değilseniz mülakatlarda kitabın ortasından soruya muhatap kalırsınız yani mülakata geçmek o kadar da kolay olmaz ama AKP'liyseniz kitabın kapağından sorulan soruyla kolayca paçayı sıyırabilirsiniz.

“Binlerce yıllık birlik hukukunu zedelediniz”

Bugün, zaten Anayasa'mızın 10'uncu maddesinde yer alan eşitlik ilkesini artık bu kanunla birlikte tartışır hâle geldik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Anayasa'nın "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." ilkesine her zamanki gibi bağlıyız. Türk milletinin hiçbir onurlu mensubu hiçbir zaman ayrımcılığa tabi tutulamaz. Bugün AK Parti, PKK ve uzantılarının yok etmeye çalıştığı kardeşlik hissiyatını ise yaşatmaya çalışacak kudret de azim de Türk milletinde hâlâ mevcuttur, bunun da böyle bilinmesinde fayda vardır.

Yeniden bunları tanımlamaya gerek yoktur, yeniden temel atmaya gerek yoktur, yeniden bina inşa etmeye gerek yoktur. Bu binanın adı Türk, temeli sağlamdır, ayrımcılıktan, kutuplaşmadan nemalanan herkes Türk milletinin kardeşlik hissiyatının altında ezilmeye ve yok olmaya mahkûmdur.”

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.