Bilim Parkı için Demre’den geldiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını açan Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, aradan geçen kısa zaman içinde 20 bin ziyaretçi ağırladı. Şehir içinden olduğu kadar şehir dışından...

Bilim Parkı için Demre’den geldiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını açan Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, aradan geçen kısa zaman içinde 20 bin ziyaretçi ağırladı. Şehir içinden olduğu kadar şehir dışından da ilginin yoğun olduğu Bilim Parkı'nın son ziyaretçileri Antalya Demre'den gelen 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri oldu. Demreli yaklaşık 45 öğrenci okul müdürleri ve öğretmenleriyle birlikte çıktıkları "bilim" temalı okul gezisi kapsamında Marmaris'e geldi. Ziyaretleri hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yakup İkiz, çocukların ziyaretten çok memnun kaldıklarını, Demre'ye dönünce bölgelerinden buraya daha çok ziyaretçi gelmesi için gönüllü elçilik yapacaklarını söyledi.

Başkan Vekili İsmet Kamil Öner de, 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nun Şirince Matematik Köyü gezisinin ardından İçmeler Bilim Parkı'na geldiklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; "İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı okulların düzenledikleri bilim turlarının önemli duraklarından biri olma yolunda başarıyla ilerliyor. Bu ilerleme Akdeniz Koruma Derneği, Tema gibi sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle devam edecek. Önümüzdeki dönemde Tema'yla birlikte önemli bir projeye başlayacağız. Bu çalışmamızın detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız" Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdil de parkın çok kısa bir sürede amacına ulaştığını ifade etti. Bilim parkının yeni projelerle daha da gelişeceğini vurguladı.

Yaklaşık 4 saat boyunca parkta zaman geçiren çocuklar dış mekandaki 14 çeşit bahçeyi tanıdı, bitki dikti, bilmiş ev bilimsel düzeneklerini yakından inceledi, yaratıcı çocuklar atölye çalışmasına katılarak kısa film izledi.

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.