Bilge Hareketi Projesi tanıtıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında hazırlanan Muğla Eğitiminde “BİLGE” Hareketi projesinin Marmaris tanıtım programı gerçekleşti.Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında hazırlanan Muğla Eğitiminde “BİLGE”...

Bilge Hareketi Projesi tanıtıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında hazırlanan Muğla Eğitiminde “BİLGE” Hareketi projesinin Marmaris tanıtım programı gerçekleşti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında hazırlanan Muğla Eğitiminde “BİLGE” Hareketi projesinin Marmaris tanıtım programı 75.Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleşti..Tanıtım programına Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, Marmaris Şoförler Odası başkanı İbrahim Tarım, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Projenin hedefi Okul, aile ve öğrenci arasındaki iletişim güçlendirmek, öğrencilerin motivasyonunu arttırmak,. öğrencilerin başarısız oldukları alanları tespit etmek gibi 12 ana hedeften oluşuyor.

Proje tanıtım programının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptı. Aldoğan, Eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğuna işaret ederek ,”Bu proje İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı örnek projeler gibi öncelikle uygulayıcılar ve paydaşlarımızla beraber yaparak yaşarak göreceğimiz süreçte sevgili öğrencilerimiz için çok yaralı bir proje olacaktır” dedi.

Daha sonra 75.Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Alpaslan Selçuk , 12 maddeden meydana gelen Muğla Eğitiminde bilge hareketi projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Tanıtımın ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Eğitimde tasarlayan değil uygulayan kazanır” ifadesini kullanarak projenin önemli olduğunu söyledi.Çınar, "Muğla Eğitiminde 'Bilge' Hareketi" hakkında sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, "Hiçbir zaman tek başına bir anlam ifade etmez" diyerek "Biz kavramını okul aile ve çevreden oluşturduk. Sayın valimizin himayelerinde yürütülecek olan ve iki yılı kapsayacak bu projede alt başlıklar olarak 'Eğitim Yönetimi', 'Okuyorum, Yazıyorum ve Anlıyorum', 'Kültürümle Kucaklaşıyorum', 'Dede, Nine, Torun Buluşmaları', 'Biz Bir Aileyiz', 'Mutlu Birey, Huzurlu Toplum', 'Okullarda Kalite Uygulamaları', 'Eğitimde İyi Örnekler', 'Olimpiyatlara Hazırlanıyorum', 'Meslek Tanıtım' ve 'Kardeş Oku' gibi başlıklar var. Artık bundan sonra ferdi deneme sınavları yerine tüm okulların katılımının sağlandığı sınavlar yapılacak. Okul, Aile, Öğrenci arasındaki iletişim güçlenecek, öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı çalışmalar yapılacak. Öğrencilerin başarısız oldukları alanlar tespit edilecek, izleme ve değerlendirme komisyonları tarafından nedenler araştırılacak. Belirlenen 15 kitaptan hazırlanacak 100 sorulu yazılı değerlendirme sonrası dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Kitap fuarları ve Üniversite, yazar işbirliğinde buluşma günleri düzenlenecek” dedi. Projede belirlenen 15 kitaptan hazırlanacak 100 sorulu yazılı değerlendirme sonrası dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.