BİK YEREL BASINI BİLGİLENDİRİYOR

Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla’daki yerel basın sahip ve çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.Mayıs ayı başında Muğla’da faaliyete başlayan Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla Şubesi, Muğla genelindeki...

BİK YEREL BASINI BİLGİLENDİRİYOR

Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla’daki yerel basın sahip ve çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

Mayıs ayı başında Muğla’da faaliyete başlayan Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla Şubesi, Muğla genelindeki yerel basın çalışanlarına yönelik sürdürdüğü bilgilendirme çalışmalarına hız verdi. Faaliyete geçtikten sonra sık sık yerel basın çalışanları ve sahipleri ile bir araya gelen Basın İlan Kurumu Muğla Şubesi, son olarak Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Ankara’dan BİK İlan Hizmetleri Müdür Yardımcısı İdris Çam ve BİK Kontrol Hizmetleri Şefi Murat Aslanoğlu’nun hazır bulunduğu toplantıda sorunlar ve öneriler ortaya konuldu.

BİK İlan Hizmetleri Müdür Yardımcısı İdris Çam, Türkiye genelinde 38 olan Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü sayısının Bolu, Edirne ve Elazığ Şube Müdürlüklerinin açılması ile 41’e çıktığını söyledi. Çam, “Muğla’da Mayıs ayı başında Basın İlan Kurumu hizmete girdi. Bir yıllık bir geçiş dönemi var. Bu süreç içinde resmi alan vasıflı gazetelerimizin yaşadıkları tüm sıkıntıları ve sorunlarını sürekli olarak Basın İlan Kurumu Muğla Şubemiz ile paylaşmasında yarar var. Bizim için önemli kriterler arasında tiraj ve kadro önemli. Bunun yanında icmal varakaları, haber kaynağı, baskı, maaş ödemeleri, defterler ve faturalar geliyor. BİK Muğla Şubesinin açılması ile birçok kamu kurumu oda ve borsalar resmi ve özel ilanlarını artık Basın İlan Kurumu kanalıyla yerel basına dağıtımı yapılacak. Bu konuda sık sık Muğla Şubemiz ile irtibat halinde olmanız gerekiyor” dedi.

Trabzon’dan Muğla’ya atanan Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, yerel basın ile aynı geminin yolcuları olduklarını belirterek,”Bu geminin içinde sizler ve bizler varız. Bir yıllık bir geçiş sürecimiz var. Bu süreç içinde karşınıza çıkan tüm sorunları bizimle paylaşmanızı istiyorum. Eğer daha sık bir araya gelirsek bu süreci daha sıkıntısız bir şekilde atlatırız” dedi.

Toplantıda, yerel basın temsilcileri tarafından bayi satışı sayısının yüksel olması, icmal varakalarında yaşanan sıkıntılar, yayınlanan resmi ilan ücretlerinin ödemeleri ve resmi ilan rakamlarındaki düşüşler konusunda sorular yönelttiler.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.