Biçerdöver kontrolleri başladı

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bölgedeki hububat alanlarında çalışan biçerdöverle ürün hasat kontrollerine başladı.Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı...

Biçerdöver kontrolleri başladı

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bölgedeki hububat alanlarında çalışan biçerdöverle ürün hasat kontrollerine başladı.

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı açıklamada: “İlçemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘2014 Yılında Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı’ doğrultusunda, biçerdöverle ürün hasadında tarla kontrol çalışmaları devam etmektedir. Açıklamada, çalışmalar doğrultusunda valilik tebliği, çiftçilere yönelik sirküler mektup, kontrollerde görev alacak teknik elemanların listesi, dane kaybının önemi ve önlenmesiyle ilgili bilgileri içeren broşürlerin hazırlandığı belirtilerek, bunların mahalle ve köy muhtarlıklarına, Ziraat Odası Başkanlığına, biçerdöver sahiplerine ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarına gönderildi. Konuyla ilgili olarak teknik elemanlarca merkez ve köylerde gerekli açıklama ve eğitimlerin verildiği, “Bu çalışmalarda olası bir dane kaybının önüne geçilerek hem üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları, hem de ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Kontrollerin mesai saati gözetilmeksizin aralıksız olarak hasat sezonu boyunca devam edecektir. Ayrıca tüm üreticilerimizin ürünü bol, kazancı bereketli olsun” diye konuştu.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.