Beyciler’de örnek proje

Milas’a bağlı Beyciler köyünde orman yangınlarına ilk müdahale için hayırsever katkılarıyla yapılan binanın açılışı yapıldı.Milas’a bağlı Beyciler köyünde köy muhtarlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı...

Beyciler’de örnek proje

Milas’a bağlı Beyciler köyünde orman yangınlarına ilk müdahale için hayırsever katkılarıyla yapılan binanın açılışı yapıldı.

Milas’a bağlı Beyciler köyünde köy muhtarlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan orman yangınlarıyla acil müdahale ekip binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, AK Parti Milas İlçe Başkanı Bülent Demir, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Akif Demiröz, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Aday adayı Emekli Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Yatağan Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, orman teşkilatı çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Beyciler Muhtarı Halil İbrahim Genç, önceki yıllarda Mumcular’da yaşanan yangınlarda çok sayıda çam ağacıyla birlikte köyde yaşayan vatandaşlara ait tarım arazilerinin de zarar gördüğünü, bu nedenle onlarca kişinin mağdur olduğunu anlatarak, “Köyümüzde böyle bir durum yaşanmaması için muhtar olarak ben hayırsever kurum ve vatandaşlarımızın desteğiyle bu binayı oluşturdum. Buradan yangınlara daha kısa sürede müdahale edilerek olası felaketlerin önüne geçilecek.” şeklinde konuştu.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Muğla’nın orman varlığı bakımından zengin bir il olduğunu ifade ederek, orman yangınlarıyla mücadelede herkese görev düştüğünü aktardı. Yıldırım, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, törende yaptığı konuşmada açılışın devlet-millet işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemizde orman varlığı son derece zengin. İnşallah yangın çıkmaz ama olası bir durumda da burada kurulan merkez en kısa sürede müdahale edecek şekilde hazırlandı.” diye konuştu.

Gürel’in ardından konuşan emekli Orman Genel Müdürü ve AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Mustafa Kurtulmuşlu, dünya genelinde Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede en başarılı ülkelerden biri olduğunu anlattı. Orman varlığının korunması ve yangınlarla mücadelede tesisin her yerde uygulanması gereken örnek bir nitelik taşıdığını aktaran Kurtulmuşlu, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, vatandaşların bu tür tesislere maddi-manevi katkı sağlamasının önemine dikkat çekerek; “Miktarının hiç önemi yok. Orada bir iş yapılıyorsa 3-5 lira ya da çalışanlara ‘kolay gelsin, çay ikram edelim’ diyerek bile katkıda sunulması son derece önemli. Çünkü sahiplenme o zaman daha fazla. Böyle olunca bir devletin yaptığı binaların önünden geçmek var bir de el birliğiyle yapılan binaların önünden geçmek var. Bu bakımdan gayet yerinde, güzel ve her yerde görmeyi arzu ettiğimiz bir çalışma, hizmet.” dedi.

Özden, çevreci grupların zaman zaman orman köylülerini eleştiri konusu yaptığını anlatarak, “Bazı çevreciler bazen büyük büyük laflar ederler. Aslında belki de hiçbir zaman ormanın içerisinde bulunmadı, ağacın kokusunu almadı, belki de bazıları biraz daha fazla biliyor. Ancak bizim köylümüzü suçlamaya kalktıklarında ben her zaman karşılarında durdum. Ormanı en iyi köylümüz korur. Köylü ormana sahip çıkmazsa, ne orman teşkilatı koruyabilir ne de devlet koruyabilir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin yapımını üstlenen Beyciler Köy Muhtarı Halil İbrahim Genç’e teşekkür plaketi ve belge verildi. Tesisin açılışı kurdele kesilmesiyle gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Özden ve Orman Bölge Müdürü Yıldırım, Milas’ta bazı köy muhtarlarının 2/B ve orman toplayıcılığıyla ilgili ilettikleri sorunları dinledi.

Beyciler Köyü Orman Yangınları İlk Müdahale Binasında, yangın sezonlarında 1 arazöz ve 8 kişilik ekip 24 saat boyunca görev yapacak.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.