Beyazay Derneği üyeleri öğretmenevinde buluştu

Beyazay Derneği Muğla Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla il genelindeki kariyer sahibi kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muğla Öğretmenevi’ndeki kahvaltıya Vali Fatih Şahin’in eşi...

Beyazay Derneği üyeleri öğretmenevinde buluştu

Beyazay Derneği Muğla Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla il genelindeki kariyer sahibi kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muğla Öğretmenevi’ndeki kahvaltıya Vali Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin, daire müdürlerinin eşleri ve çok sayıda kariyer sahibi kadın katıldı.

Beyazay Derneği Şube Başkanı Yelda Erol Gökcan, açılış konuşmasında dernek hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki günlerde dernek binasını açacaklarını belirten Gökcan, “Derneğimiz, tüm engellileri kapsayan, kurumsallaşmış, 2007 yılında da kamu yararına çalışan dernek statüsüne alınmıştır.” dedi. Şahin ise kadının sosyal yaşamdaki yerinin öneminden bahsederek, “Kadınlar geçmişimizdir geleceğimizdir. Yeni nesilleri yetiştirenlerdir. Toplumun mimarıdır. Ailenin temel taşıdır. Aile de toplumun temel taşı olduğuna göre kadınların önemi yadsınamaz. Kadınların endişe ve deneyimlerinden oluşturulmuş, yapılmış bütün çalışmalar olumlu sonuçlar verecektir. Toplumun yarısını oluşturan kadınların daha iyi yerlere gelmesi, toplumsal adalet için çok önemlidir. Kadınların gelecekleri için eğitimlerini ve kaynaklara erişimlerini ne kadar fazla arttırırsak toplumdaki gelişmişlik de o denli artacaktır. Dünyada hâlâ birçok kadına hak ettiği değer verilmemekte, eğitim imkânları ellerinden alınmakta ya da şiddete maruz kalmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

Daha sonra sinevizyon eşliğinde derneğin faaliyetleri anlatıldı, önümüzdeki günlerde yapılacak etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.