Berber çırağına psikolojik destek

Fethiye’de ustası tarafından boynuna ip bağlanarak gezdirilen berber çırağı olayına devlet el koydu. 11 yaşındaki B.A.G’ye psikolojik destek verilecek, berber İ.A ise kayıplara karıştı.Fethiye'de yaşanan bir berberin çırağının...

Berber çırağına psikolojik destek

Fethiye’de ustası tarafından boynuna ip bağlanarak gezdirilen berber çırağı olayına devlet el koydu. 11 yaşındaki B.A.G’ye psikolojik destek verilecek, berber İ.A ise kayıplara karıştı.

Fethiye'de yaşanan bir berberin çırağının boynuna ip bağlayıp motosikletle çekmesi olayından sonra berber ortada gözükmezken, çocuğa psikolojik destek verileceği belirtildi.

İşe gelmediği iddiasıyla 11 yaşındaki çocuğun boynuna ip bağlayıp internet kafeden berber dükkanına kadar motosikletle çekerek getirmesi ile ilgili olarak gözaltına alınan berber İ.A., Fethiye Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezinde ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. İ.A‘nın motosiklete ve 11 yaşındaki B.A.G ‘ye bağladığı ve böylece çektiği ip delil olarak polis tarafından götürülürken 500 metrelik mesafedeki iş yerlerine ait güvenlik kamera görüntüleri de bir bir toplanıp polis dosyasında kayıt altına alındı. 11 yaşındaki B.A.G ve ailesi ile ilgili olarak Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından görevlendirilen psikolog gözetiminde çocuğa ve ailesine sosyal psikolojik destek verme çalışması başlatıldığı öğrenildi. Başbakanlık Müsteşarlığının da, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı arayarak olayla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, yaptığı açıklamada, “Öncelikle kabul edilemez bir görüntü. Bunun Fethiye’de yaşanmış olması bizlerin üzüntü kaynağı oldu. Olay Emniyete intikal ettikten sonra süratle polis memurlarımız olay yerine intikal edip konuyu yargıya intikal ettirdiler. Diğer taraftan Sosyal Hizmetler ilçe müdürlüğü uzman elemanlarınca konu incelendi. Çocuğa ve ailesine sosyal psikolojik destek verme çalışması kararlaştırıldı. Tabi konu muhtemelen meslek odası tarafından değerlendirilecek. İş kanunu yönüyle de sosyal güvenlik kurumu inceleme yapıyor. Bu görüntünün hiç yaşanmaması gerekirdi. Vahim bir görüntü. Gereği neyse yapılacak. Çocuğa da ailesine de sosyal ve psikolojik destek verilecek. Beni bu sabah Başbakanlıktan aradılar. Başbakanlık müsteşarlığından haberi görmüşler. Durum nedir dediler. Bizde izah ettik. Onlar da üzüntülerini bildirdiler yani böyle bir şey nasıl olur, nasıl yaşanır diye hiç kimsenin kabul edeceği bir görüntü değil. Maalesef bu tür bir şeyin asla yaşanmaması gerekir. İnsanlığa aykırı bir şey. Allah korusun çocuk tökezlese canından olacak. Yani hiçbir şekilde kabul edilecek bir görüntü değil” diye konuştu.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da çocuğun ve ailenin olaydan olumsuz etkilenmemesi için psikolojik danışmanlık desteği verilmesi için uzman görevlendirildiğini açıkladı.

Akkuzu yaptığı açıklamada, “Bakanımızın talimatlarıyla birlikte vakayla ilgili olarak İl Müdürlüğümüzce Sosyal Hizmet Uzmanımız görevlendirilmiştir. Müdürlüğümüzce yapılan görüşmeler sonunda ailenin; ustası tarafından kötü muameleye maruz bırakılan çocuğun yaşadığı olumsuzluktan en az seviyede etkilenmesi için danışmanlık hizmeti verilmesi, çocuğun dikkat dağınıklığı nedeniyle acilen bir Çocuk Psikiyatrisine yönlendirilmesi ve ayrıca olayın yaşandığı ilk günlerin de olumsuz etkisi nedeniyle tüm aileye danışmanlık hizmeti verilmesinin uygun olacağı kanaati oluşmuş ve bu yönde çalışmalar başlatılmıştır. Olaya maruz kalan B.A.G, kardeşleri ve ailesi ile mesleki çalışmalar yapmak üzere 28 Ocak 2014 tarihi itibariyle de bir sosyal hizmet uzmanı ve bir psikolog görevlendirilmesi daha yapılmıştır. Olayın adli makamlara intikal etmiştir. Adli sürecin soncuna göre Bakanlığımızca Çocukla ilgili yapılması gerekenleler yapılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.