Benekli Kaplumbağa Çalıştayı yapıldı

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Benekli Kaplumbağaların durumların incelendiği çalıştay Dalyan’da gerçekleştirildi.Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan ne nesli tükenmek üzere olan ‘Benekli’ kaplumbağaların...

Benekli Kaplumbağa Çalıştayı yapıldı

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Benekli Kaplumbağaların durumların incelendiği çalıştay Dalyan’da gerçekleştirildi.

Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan ne nesli tükenmek üzere olan ‘Benekli’ kaplumbağaların popülasyonlarının durumu ve koruma stratejisi Dalyan’da masaya yatırıldı.

Yapılan çalıştaya Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Doç. Dr. Kerim Çiçek, Araştırma Görevlisi Yusuf Bayrakcı, Dok. Öğr. Oğuzkan Cumhuriyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. C. Varol Tok ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Yorulmaz konuşmacı olarak katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı, Tabiat varlıkları Koruma taşra teşkilatı, Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı, değişik Üniversitelerden akademisyenler, değişik sivil toplum kuruluşu örgütleri ve değişik kurumlardan 30 kişilik katılım sağlandı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr Dinçer Ayaz, yaptığı açıklamada; “Nesli tehlike altında olan Akdeniz benekli kaplumbağasının (Emys orbicularis) tanıtılması, popülâsyonların sürekliliğinin sağlanması ve korunması amacıyla 2011 yılında başlatılan projede, Dalaman, Eğirdir, Seydişehir, Gölhisar, Finike, Anamur, Silifke, Gölhisar ve Samandağ'da düzenlenen bilinçlendirme toplantılarında elde edilen veriler, eylem planının hazırlık aşamasında değerlendirildi. Benekli Kaplumbağa Tür Eylem Planı hakkındaki görüş ve öneriler alındı. Çalıştay sonuçları ilgili resmi kurumlara iletilmek üzere türün eylem planının bir kitapçık haline getirilip, bilgilendirmek amacıyla dağıtımı yapılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.