Belediye’den şeker ve tansiyon taraması

Dünya Diyabet Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde diyabet konusuyla ilgili seminer verdi. Diyabet seminerinin ardından katılımcılara ücretsiz...

Belediye’den şeker ve tansiyon taraması

Dünya Diyabet Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde diyabet konusuyla ilgili seminer verdi. Diyabet seminerinin ardından katılımcılara ücretsiz tansiyon ve şeker taraması yapıldı.

Fethiye Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü hemşiresi Yasemin Kovancı’nın yaptığı sunumda diyabetle ilgili katılımcılara bilgiler aktarıldı. Diyabetli’nin hastalığını hafife almaması gerektiğini belirten Hemşire Yasemin Kovancı, “Diyabetin nasıl bir hastalık olduğunu anlayabilmek için öncelikle insan vücudunun işlevlerini yerine getirirken gerekli olan enerjiyi nasıl sağlayacağını bilmek gerekir. İnsan vücudunun enerji ihtiyacı yiyeceklerdeki karbonhidrat (şeker), protein ve yağlardan sağlanır. Sindirim sisteminde parçalanarak kan dolaşımına geçen bu besin öğelerinin en önemlisi glukoz adı verilen basit şekerdir. Glukoz başta beyin olmak üzere vücuttaki tüm organların enerji kaynağıdır. Glukozun enerji sağlayabilmesi için kan akımından ayrılarak vücut hücrelerinin içine girmesi gerekmektedir. Glukozun kanı terk ederek hücrelerin içine girmesini pankreas adı verilen organdan salgılanan insülin hormonu sağlamaktadır. Pankreastan insülin hormonunun salgılanmasının azalması veya salgılanan insülinin yeterli etkiyi gösterememesi durumunda kan şekeri yükselerek diyabet ortaya çıkar. Diyabeti sadece kan şekeri yüksekliği olarak düşünmek hastalığı çok basite almak olur. Çünkü diyabet, zamanında teşhis ve düzenli takip tedavi edilmezse birçok organda hastalıklara yol açar” ifadelerini kullandı.

Eğitimin ardından katılımcılara ücretsiz tansiyon ve şeker taraması yapıldı.  FBKM’deki taramaların ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, belediye hizmet binasında gün boyu şeker ve tansiyon ölçümünü sürdürdü.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.