Belediye’den güzel kampanya

Muğla Belediyesi, çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesine katkı sağlamak için bir kampanya daha düzenledi. Yıllardır sürdürülen okullar arası katı atık toplama yarışması ve top ödüllü atık toplama yarışmasından...

Belediye’den güzel kampanya

Muğla Belediyesi, çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesine katkı sağlamak için bir kampanya daha düzenledi. Yıllardır sürdürülen okullar arası katı atık toplama yarışması ve top ödüllü atık toplama yarışmasından sonra şimdi de ambalaj atığı, kızartmalık yağ ve atık pil çocuklara satranç takımı hediye edilecek.

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen kampanyada evlerinde büyük bir poşet ambalaj atığı toplayan veya 2 litre kızartmalık atık yağ biriktiren ya da 30 adet atık pil toplayan çocuklara satranç takımı hediye edilecek.

Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel “Yıllardır sürdürülen okullar arası atık toplama yarışmasının devamı niteliğinde olan ve yaz aylarında da çocuklarımızın geri dönüşüme olan ilgisini arttırmayı hedefleyen top ödüllü atık toplama kampanyasında 350 çocuğumuz yaklaşık 70.000 plastik ve cam şişe ve kola kutusu vb. ambalaj atıklarını toplayarak Belediyemize teslim ederek ödüllerini aldılar ve kampanyamız son buldu. Şimdi yeni bir kampanyaya başlıyoruz, evlerinde büyük bir poşet ambalaj atığı toplayan veya 2 litre kızartmalık atık yağ biriktiren ya da 30 adet atık pil toplayan çocuklarımıza bir adet satranç takımı hediye edilecek.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Erdem Şenel çocukların topladığı atıkları Temizlik İşleri Müdürlüğüne getirerek hediyelerini alabileceğini söyledi. Süt kutuları, soda şişeleri, kola kutuları, salça ve konserve kutuları, deterjan kapları vb. ambalaj atıklarının evlerimizde rahatlıkla biriktirilebileceğine vurgu yapan Erdem Şenel çok kısa bir sürede büyük bir poşet atığın biriktirilebileceğini belirtti. Şenel, “2012 yılında Belediyemiz sınırları içerisinde aylık ortalama 185 ton ambalaj atığı toplanıyor. Bu rakam yaz aylarında 210 tona yaklaşıyor. Bunda Muğlalı hemşerilerimizin çocuklarını geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmelerinin yanı sıra yıllardır Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile birlikte sürdürdüğümüz Okullar Arası Atık Toplama Yarışmalarımızın da etkisinin büyük. “diye konuştu.

Çevre Mühendisi Erdem Şenel, son olarak önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla çocuklar için geri dönüşüm konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini ve kampanyaya katılacak tüm çocukların şimdiden övgüyü hak ettiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.