Belediye’den 3 bin öğrenciye çevre eğitimi

Fethiye Belediyesi ve Kaydem Plastik iş birliğinde yürütülen Geri Dönüşüm Projesi kapsamındaki İlkokul öğrencilerine verilen çevre eğitimleri devam ediyor.Fethiye Belediyesi tarafından öğrencilere verilen çevre eğitimleri...

Belediye’den 3 bin öğrenciye çevre eğitimi

Fethiye Belediyesi ve Kaydem Plastik iş birliğinde yürütülen Geri Dönüşüm Projesi kapsamındaki İlkokul öğrencilerine verilen çevre eğitimleri devam ediyor.

Fethiye Belediyesi tarafından öğrencilere verilen çevre eğitimleri bu sene Deniz Temiz Derneği binasında gerçekleştirildi. İlkokul öğrencilerine verilen eğitimlerde, geri kazanılabilir atıkların neler olduğu, toplama sistemine nasıl dâhil edilebileceği, atık yağ ve pillerin zararlı etkileri minik öğrencilerin akıllarında daha kalıcı olması için çizgi filmler eşliğinde anlatıldı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü okullara verdiği eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kaydem Plastik ile birlikte yürütülen Geri Dönüşüm Projesi kapsamında ki eğitimler 6 ay boyunca devam edecek. Verilen eğitimlere Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, Çevre teknisyeni Ali Rıza Kıroğlu, Çevre Teknikeri Seda Soydemir ve Kaydem Plastik Çevre Mühendisi Engin Kabak’ta katıldı. Deniz Temiz Derneği binasında gerçekleştirilen eğitimlerde çizgi filmler ve belgeseller eşliğinde çevresel faaliyetler anlatıldı.

“Hedef 3 bin öğrenci”

Fethiye ilçesinde ki okullarda Geri Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan çevre eğitimleri hakkında teknik bilgiler veren Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisi Selver Hatice Kabak, “Fethiye Belediyesi'nin yürütmüş olduğu çevresel projelerde en önemli rolü eğitimler oynuyor. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de öğrencilerimize çevresel değerlere sahip çıkılabilmesi için eğitimler vermeye başladık. Ancak bilinçli yetişen insanların yaşadığı çevreye saygılı olması beklenebilir. Biz, bu sene ilkokul öğrencilerimize Bakanlıkça onaylı yönetim planımız dâhilinde Kaymakamlık Makamı'nın da olurları ile çevre eğitimlerini 2013-2014 eğitim öğretim sezonu boyunca vermeyi planladık. 3000 öğrenciye ulaşmayı planladığımız bu eğitimlerde olabildiğince faydalı olmak için çalışacağız” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.