Belediye’den 3 bin 625 öğrenciye çevre eğitimi

Fethiye Belediyesi ile Kaydem Plastik'in ortaklaşa yürüttüğü geri dönüşüm projesi kapsamındaki okullarda devam eden çevre eğitimleri sona erdi.Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü okullarda 2014 – 2015 eğitim...

Belediye’den 3 bin 625 öğrenciye çevre eğitimi

Fethiye Belediyesi ile Kaydem Plastik'in ortaklaşa yürüttüğü geri dönüşüm projesi kapsamındaki okullarda devam eden çevre eğitimleri sona erdi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü okullarda 2014 – 2015 eğitim dönemini kapsayan çevre eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerle her atığın çöp olmadığının vurgusu yapılarak öğrencilere çevreyi koruma konusunda bilgiler verildi. Fethiye Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlerin 2014 yılının Eylül ayında Göcek Deniz Temiz İlköğretim Okulu’nda başlandığını belirterek, bugüne kadar Ölüdeniz, Yunus Nadi, Vali Recai Güreli, Karagedik, Çatalarık, Yusuf İzzet Gökçe, Gazi, Özel Ata, Menteşeoğlu Kaymakam Mustafa Karslıoğlu, Silkar, Atatürk, Cumhuriyet, Özel Şehit Fethi Bey, Çiftlik, Karaçulha, Çamköy, Yeşil Üzümlü İlköğretim Okullarında 3625 öğrenciye ve öğretmenlerine ulaşarak eğitimlerin tamamlandığını söyledi. Kabak, “Milli Eğitim Müdürlüğü oluru ile yürütülen bu çalışmalarda çocukların sağlıklı ve temiz bir çevrede daha yaşanabilir şekilde üzerimize düşen görevler, çevreye ve doğaya verilen zararlardan bahsettik. Bu durumun önüne geçmenin bilinçli davranıştan geçtiği olgusu yerleştirilmeye çalışıldı. Her sene eğitim öğretim dönemi içerisinde yürüttüğümüz bu çalışmalarımızla daha duyarlı bir nesil yetiştirme çabamız önümüzdeki yıllarda da hız kesmeden devam edecek. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.