Belediye personeline seminer

Menteşe Belediyesi’nin değişik birimlerinde görev yapan personele yönelik olarak  İş Sağılığı ve Güvenliği Semineri gerçekleştirildi.Seminer İş Güvenliği Uzmanı Özkan Bozkurt tarafından verildi.Menteşe Belediyesi...

Belediye personeline seminer

Menteşe Belediyesi’nin değişik birimlerinde görev yapan personele yönelik olarak  İş Sağılığı ve Güvenliği Semineri gerçekleştirildi.Seminer İş Güvenliği Uzmanı Özkan Bozkurt tarafından verildi.

Menteşe Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri verildi. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Levent Ünver, Murat Gökalp, Birim Müdürleri ve Belediye personeli katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, “Sevgili Menteşe Belediye çalışanlarımız,  iş sağlığı ve güvenliği eğitim seminerine hoş geldiniz. İş sağlığı ve güvenliği kanunu,  26.06.2012 tarihinde 6331 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir.  Bu kanunun amacı, bir iş yerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek amacı taşıdığından oldukça önem arz etmektedir. Belediyemiz personelinin güvenliği ve sağlığı bizim için her şeyden önemli.  Bu nedenle personelimiz işlerini büyük bir dikkatle yapmalı. Seminerin başarılı geçmesini diler, Başkanımız Bahattin Gümüş adına hepinize sevgiler sunarım” dedi.

Seminerin sunumu İş Sağlığı ve Güvenliği Duyum OSMG Sorumlu Müdürü Özkan Bozkurt tarafından verildi.  Slayt gösterisi ve örneklemeler ile sunumunu yapan Özkan Bozkurt, “Öncelikle İş sağlığı ve güvenliği nedir onu bilmemiz gerekiyor. Dikkat ettiyseniz işçi değil, iş sağlığı deniliyor. Çünkü iş sağılığı hepsini kapsıyor. İş kazalarının nedenlerinin başında, çalışanın aşırı özgüveni ve cesaretli oluşudur. Bir işyerinde 20 senedir kaza geçirmedim demek, sadece tesadüftür.  Başarı bir işyerinden ayrılana dek iş kazası geçirmemektir” dedi.

Seminerde İş Sağlığı ve Güvenliği Duyum OSMG Sorumlu Müdürü Özkan Bozkurt Menteşe Belediye çalışanlarına iş kazaları, iş güvenliği, alınacak tedbirler, işverenin yükümlülükleri, iş ekipmanlarının tanıtımı ve kullanımı, çalışanın yapması ve uyması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Toplantı Salonunda gerçekleşen seminer yaklaşık 1 saat sürdü.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.