Belediye önce yaptı sonra yıktı

Marmaris İlçesinde belediye, vatandaşların keyifle çay içip deniz manzarasını seyretmeleri için yaptığı ancak izin alamadığı kaçak iskeleyi yıktı. Yıkıma tepki gösteren CHP’li bir grup iskelede basın açıklaması yaptı.Marmaris...

Belediye önce yaptı sonra yıktı

Marmaris İlçesinde belediye, vatandaşların keyifle çay içip deniz manzarasını seyretmeleri için yaptığı ancak izin alamadığı kaçak iskeleyi yıktı. Yıkıma tepki gösteren CHP’li bir grup iskelede basın açıklaması yaptı.

Marmaris Belediyesi tarafından bu yılın Mart ayında Türkmenistan Parkı'nda deniz kenarına çay bahçesi yapıldı. Çay ocağının hemen yanına 50 metrekare genişliğinde bir de iskele inşa edildi. Bazı vatandaşlar, iskelenin yasal olmadığı yönündeki başvuruda bulundu. Şikayet üzerine inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, başvuruyu yerinde bularak tutanak tutup iskele inşaatının yıkılmasını istedi. Belediyenin "Ahşap İskele Yönetmeliği"ne göre yaptığı başvurunun kabul edilmemesi üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kaymakamlık kanalıyla gönderdiği tebligatla yıkımın gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bunun üzerine belediye işçileri, önce iskelenin tahtalarını söktü, daha sonra ise demir kısımlarını kaynak makinesiyle keserek yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkıma aralarında Marmaris Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı, belediye meclis üyeleri ve çoğunluğunu CHP üyelerinin oluşturduğu bir grup vatandaş tepki gösterdi. Gruptakiler, alkışla iskeleye izin verilmemesini protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, belediye tarafından yıllar süren uğraşlar sonunda yapım için izin alınan çay bahçesinde, vatandaşların hem ekonomik, hem de keyif alarak çay içmesinin amaçlandığını söyledi.

Bazı kişilerin ilk yapıldığı günden beri çay bahçesiyle ilgili şikayetlerde bulunarak yetkilileri ve belediye yönetimini zor durumda bırakmaya çalıştığını iddia eden Oktay, "Bu çay bahçesinin halkın hizmetine girmesinde katkısı olan çok değerli devlet bürokratları üzerinde oluşturulan baskılar bizi rahatsız ediyor. Bu bürokratlara yapılanı bir zulüm olarak görüyoruz" dedi.

Bu arada, yıkım gerçekleşirken çay bahçesinde çok sayıda Marmarisli çay içmeye devam etti.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.