Belediye MEHMETÇİKLERİ uğurladı

Muğla Belediyesi, vatani hizmetlerini yapmak üzere askere gidecek gençler için “Asker Uğurlama Töreni” düzenledi.Düzenlenen etkinliğe asker adayları ve ailelerin yanı sıra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Jandarma...

Belediye MEHMETÇİKLERİ uğurladı

Muğla Belediyesi, vatani hizmetlerini yapmak üzere askere gidecek gençler için “Asker Uğurlama Töreni” düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe asker adayları ve ailelerin yanı sıra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun askerlerin ellerine kına yaktılar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Muğla Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, askerlik mesleğinin kuralları olan bir meslek olduğunu söyleyerek, askere gidecek gençlere birliklerine teslim olduklarında kurallara uymaları tavsiyesinde bulundu. Kurşun, “Sevdiklerinizden ayrılıyorsunuz, çok farklı ortamlarda bulunacaksınız. Komutanlarınızla arkadaşlarınızla diyalog içinde olun. Her türlü sorununuzu probleminizi onlarla paylaşın. Küçük şeyleri problem yapmayın. Ama açık ve samimi olursanız bu sayılı günler çabuk geçecektir. Şimdiden herkese hayırlı teskereler diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise geçen yıl Muğla’dan bin 100 gencin askere gittiğini, bu sevkiyat döneminde de yaklaşık 400 gencimiz askere gidiyor. Başkan Gürün şu şekilde konuştu: “Her Türk genci görevini yapmak için gününün dolmasını bekliyor. Çünkü bir ulusun güvenliğini sağlamak, onu geleceğe taşımak ve bunun içinde kendisine düşen görevi yapmak, onun emniyetini sağlamak, iç ve dış düşmanlardan korumak için yapması gereken önemli ve en yüce görevdir. Ama biz bunu yaparken Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta barış dünyada barış” ana ilkesi ile yapıyoruz. Savaşılmasın, savaş olmasın ama bunun olmaması için dışarıda ki düşmanlara karşı güçlü olmamız gerekiyor. Bu yüzden askerlik sanatını öğreniyor ve ülkemizi müdafaa etmek içinde gerekli donanıma sahip oluyoruz. Dostu sevindiriyor düşmanı da korkutuyoruz. Ama esas amaç barış. Barışla sevgiyle ülkemizde yaşamak, birlik beraber olmak, farklılıklarımızı kabul etmek ama herkesle kucaklaşmamız lazım. Askerliğimizi yaparken de ülkemizin her köşesinde yaşayan insanları korumak adına ve hepsinin vatandaşımız olduğunu düşünerek yapacağız. Hepinize hayırlı teskereler diliyorum.”

Konuşmaların ardından Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun ile eğlenceye katılan diğer protokol üyeleri askere gidecek gençlerin ellerine kına yaktılar. Ellerine kına yakılan asker adayları daha sonra hep birlikte Zeybek oynadılar.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.