Belediye binasına Dev Bayrak

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkte asılı olan Türk bayrağının indirilmesinin ardından Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın talimatı ile Yatağan Belediye Binası’na dev Türk Bayrağı asıldı.Diyarbakır'ın...

Belediye binasına Dev Bayrak

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkte asılı olan Türk bayrağının indirilmesinin ardından Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın talimatı ile Yatağan Belediye Binası’na dev Türk Bayrağı asıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla Yatağan Belediyesi tarafından belediye binasına dev Türk Bayrağı asıldı. Belediye görevlileri tarafından asılan dev bayrağın yanı sıra birçok vatandaşın ev ve işyerlerinin camlarına bayrak astığı görüldü. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan Türk Bayrağı’nın indirilmesi olayına tepki gösteren Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “Bayrak bir ülkenin bağımsızlığın simgedir. Bayrak indiği zaman bu ülkenin bağımsızlığı elden gitmiş anlamına gelir. Biz Atatürk’ün izlemiş olduğu bağımsızlık politikasını devam ettirmek istiyoruz. Son dönemde yaşanan olaylara halkımız çok üzülmüştür. Biz de bu duygulara tercüman olabilmek için binalarımıza dev bayrak astık. Bayrağımız hiçbir zaman inmeyecektir. Bayrağımızı indiren ve indirmeye çalışan bu zihniyeti kınıyoruz. Bayrağımızı indiren kişilerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini ve gereken en ağır cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.