Bekçiler 112 Acil açıldı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fethiye'de yaptırılan 5 Nolu Bekçiler 112 Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.Bekçiler köyünde daha önce derme çatma bir binada hizmet veren 112 Acil Servis İstasyonu, yeni hizmet...

Bekçiler 112 Acil açıldı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fethiye'de yaptırılan 5 Nolu Bekçiler 112 Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.

Bekçiler köyünde daha önce derme çatma bir binada hizmet veren 112 Acil Servis İstasyonu, yeni hizmet binasına kavuştu. 112 Hizmet Binasının açılış Törenine Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Ak Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Hüsrev San, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, İl sağlık Müdürü Cihan Tekin, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan ile bazı belediye başkanları ve Bekçiler halkı katıldı. Yeni 112 Binası modern görüntüsüyle dikkat çekerken, daha önce yaz aylarında faaliyette olan 112 Acil Servis Ekibi artık yaz-kış hizmet verecek.

Açılış Töreninde konuşan Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin “Muğla il genelinde yaptığımız çalışmalar neticesinde 112 Acil İstasyon sayımız şuanda 41 tanedir. Biz bu çalışmayı Muğla’nın plakası olan 48’e ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1998 yılında sağlık Bakanlığında başlayan acil sağlık hizmeti bugün bu yeni binamızın açılışı ile birlikte bir adım daha ileri gitmiş oluyor. 2002 yılında Fethiye İlçemizde 3 istasyon ile başlayan hizmet anlayışımız 2012 yılına geldiğimizde 7 istasyon ile devam ederken bölgenin coğrafi konumunu, yaz nüfusunu ve turistik bölge olması nedeniyle yeni bir planlama içerisine girmek durumunda kaldık. Bu durumda Üzümlü ve Ölüdeniz’i de acil sağlık hizmetlerimize dahil ettik. Bekçiler istasyonumuz önceden var olan bir istasyonumuzdu ama eski istasyon binamızın kullanım durumunun elverişsiz olmasından dolayı yeni bir hizmet binası yapımı gerçekleştirdik. Bugün baktığımız zaman Sağlık Bakanlığımızın 17 tane Ambulans helikopteri, 2 tane jet uçak, hizmetinin yazı sıra deniz ulaşımını da unutmayarak deniz ambulanslarını devreye koydu. Bu anlamda Muğla ilimiz içinde hem helikopter ambulans hem de deniz ambulans hizmetinin sağlık bakanımızdan aldık” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise, "Bugün Muğla’mızın ve Fethiye’nizim uç noktasında böyle biz hizmeti halkımızın hizmetine açmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Milletleri millet yapan insanlardır. İnsanların sağlığı ne kadar iyi olursa o kadar sağlıklı bir millet olur. bu nedenle bizim önce milletimize hasta oldukları zaman en kısa zamanda sağlık personeli ile yada tedavi ile yüz yüze getirecek altyapıyı kurmamız gerekiyor. Tedavi ile yüz yüze geldikten sonra tedavi kurumlarımızın dünyadaki en kaliteli hastanelere ulaştırmamız gerekiyor. Bizim sağlıkta kesinlikle ilk onun içerisine girmemiz gerekiyor. Bizim insanımız bizim moral değerlerimiz tarihi birikimimiz ve kültürümüz insan odaklıdır. Dolayısı ile bizim ilk ona girmemizde kültürel bir engel olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle altyapıyı biraz güçlendirmemiz ve yeni nesli bilinçlendirmemiz gerekmektedir. Önce koruyucu hekimlik ve arkasından 112 istasyonlarının kurulması büyük önem arz etmektedir. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız mesleklerin en önemli işini yapıyor çünkü bir vakaya giderken can siper hane gidiyorlar bir kişiyi kurtarıp hayata döndürebilir miyiz diye canla başla mücadele ediyorlar bu nedenle kendilerini kutluyorum. Sağlık Bakanlığımızın şuandaki çalışma programı 112 ekiplerimiz en geç 20 dakika içerisinde vakaya ulaşması gerekmektedir. bu karayolumuz bir çok ile bağlantısı olan yoğun bir yol bu nedenle sürekli bu yolda kazalar oluyor. Bunun yanında özellikle yaz aylarında yoğun bir nüfusa ulaşıyor bu nedenle vatandaşlarımızın rahatsızlanmaları durumunda da bu vatandaşlarımızı acil şekilde hastaneye ulaştırıyorlar. Bu nedenle burada 112 çok acil bir ihtiyaçtı. İlk olarak derme çatma bir yerde hizmet veren arkadaşlarımız yapılan çalışma neticesinde hak ettikleri modern bir hizmet binasına kavuştular. Buda arkadaşlarımızın çalışma enerjilerini bir kat daha arttıracaktır diye düşünüyorum. Bu çalışmalarımız kapsamında Seki Beldemizin de bir 112 talebimiz var. Şuanda 112 istasyonlarının sayısında Muğla ilimiz Antalya, Denizli, Burdur ve Aydın illerini geride bırakmış durumdadır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bekçiler 112 yeni istasyon binasının açılış kurdelesini Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve İlçe sağlık Müdürü Uğur Çomak 112 çalışanları ile birlikte kestiler.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.