BEHÇET SAATCI DEMOKRAT PARTİ DEDİ

Yayınladığı Kürtçe ve Türkçe bayram mesajı sonrası MHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle Disipline sevkedilen ve bu tarihten itibaren hangi partiden aday olacağı tartışmaları artarak devam eden Fethiye Belediye Başkanı...

BEHÇET SAATCI DEMOKRAT PARTİ DEDİ

Yayınladığı Kürtçe ve Türkçe bayram mesajı sonrası MHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle Disipline sevkedilen ve bu tarihten itibaren hangi partiden aday olacağı tartışmaları artarak devam eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı DP’ye geçiyor. DP İl Başkanı Zekai Alper Saatcı’nın adaylığını doğrulayarak“Hayırlı olsun” dedi.

Kurban Bayramında yayınladığı Kürtçe bayram kutlama mesajı sonrası partisi MHP tarafından ‘Kesin İhraç’ talebi ile disipline sevk edilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Demokrat Parti (DP)’nin adayı oluyor. Saatcı’nın adaylığını DP İl Başkanı Zekai Alper doğruladı.

MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından kesin ihracın ile gündeme gelmesi sonrası ‘Kendi göbeğimizi kendimiz keselim’ diyerek 3 dönemdir MHP’den Fethiye Belediye Başkanı seçilen Behçet Saatcı, AK Parti ve CHP tarafından yapılan teklifleri geri çevirmişti. Son olarak Demokrat Parti’den istifa ederek CHP’nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Başkan Saatcı’yı ziyaret etmiş ve CHP’ye davet ettiği ileri sürülmüştü. Bunun ardından Fethiye’de CHP’liler tarafından Saatcı’nın CHP’ye geçişinin önüne geçilmesi için aleyhte imza kampanyası düzenlenmişti.

Yaklaşık bir aydır bağımsız olarak Fethiye Belediye Başkanlığını sürdüren Behçet Saatcı’nın 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olacağı partinin Demokrat Parti (DP) olduğu açıklandı. DP İl Başkanı Zekai Alper, Saatcı’nın DP’den adaylığının kesinleştiğini söylerken, “Sayın Başkan partimizin Fethiye Belediye Başkan adayıdır. Bu konuda geniş açıklama kendisi tarafından paylaşılacak. Sayın Behçet Saatcı’yı partimize katılım töreni için önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın da katılacağı tören düzenlenecek. Fethiye Belediye Başkanımıza ve partimize inşallah hayırlı olur” dedi.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.